Lista e bibliotekave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Biblioteka me nam pak a shumë botëror.

Biblioteka në mbarë botën[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri i parë është viti i themelimit, kurse numri në kllapa tregon përafërsisht numrin e ekzemplarëve që zotërojnë ato.
1920 Tiranë, Biblioteka Kombëtare, Biblioteka Kombëtare Shqipëri (1 Mio)
1848 Boston, Libraria Publike e Bostonit, SHBA (14,9 Mio)
1838 Ann Arbor, Biblioteka universitare në Michigan, SHBA (5,4 Mio)
1661 Berlin, Biblioteka shtetërore gjermane në Berlin (9 Mio)
1868 Berkley, Biblioteka universitare në Kaliforni, SHBA (17,6 Mio)
1867 Bukuresht, Biblioteka e Akademisë (7,8 Mio)
1638 Kembrixh, Biblioteka universitare e universitetit të Harvard-it, SHBA (9,95 Mio)
1961 Kanberra, Biblioteka Kombëtare e Australisë, A (4,7 Mio)
1682 Edinburg, Biblioteka Kombëtare e Skocisë (4 Mio)
1747 Florenz, Biblioteka Kombëtare (5,3 Mio)
1622 Hajdelberg, Biblioteka universitare (3 Mio)
1912 Leipzig, Libraria gjermane (7 Mio)
1753 Londër, Biblioteka e Britischen Museums (10 Mio)
1862 Moskë, Biblioteka shtetërore (42 Mio)
1558 Mynih, Biblioteka Shtetërore bavareze (9,39 Mio)
1701 New Haven, Biblioteka universitare e Yale, SHBA (7,1 Mio)
1754 Nju Jork, Biblioteka universitare e Kolumbia, SHBA (5 Mio)
1953 Otava, National Library of / Bibliothèque National du Canada (6 Mio)
1602 Oksford, Bodleiana (4,25 Mio)
1885 Palo Alto, Biblioteka universitare e Stanford, SHBA (4,5 Mio)
1518 Paris, Biblioteka Kombëtare (10 Mio)
1909 Pekin, Biblioteka Kombëtare Kineze (19 Mio)
1958 Pragë, Biblioteka Kombëtare dhe universitare (5 Mio)
1795 St.Petërsburg, Biblioteka shtetërore (31,8 Mio)
1887 Tokio, Biblioteka universitare (4,5 Mio)
1499 Tybingen, Biblioteka universitare (3,6 Mio)
1800 Uashington D.C., Biblioteka e Kongresit, SHBA (19 Mio)
1920 Vjenë, Biblioteka Kombëtare Austriake - Biblioteka Kombëtare Austriake (6 Mio)