Lista e episodeve të The Big Bang Theory

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Logo e The Big Bang Theory.

The Big Bang Theory është një serial televiziv komedik amerikan, i krijuar dhe prodhuar nga Chuck Lorre dhe Bill Prady.

Ashtu edhe si emri i serialit (me përjashtim të episodës të parë "Pilot"), emrat e episodeve të The Big Bang Theory gjithmonë fillojnë me "The" dhe përshtatja me emrin e ndonjë principi shkencor, "teori" ose "eksperiment", që i referohet një pike të çuditshme të ndonjë ngjarjes në atë episod.

Premiera e sezonit të tetë të The Big Bang Theory u shfaq më 22 shtator, 2014 [1]. Në mars 2014, seriali ka renovuar për tre vite të tjera, deri në sezonin 2016–17 [2], me sezonin e nëntë që pritet të debutoj më 21 shtator, 2015 [3]. Që nga 5 korrik 2015, 183 episode të Bang Theory Big јanë transmetuar, duke përfshirë të gjitha 8 sezonët. CBS kishte edhe një episod pilot të cilën nuk e transmetoj.

Pasqyrimi i përgjithshëm[redakto | redakto tekstin burimor]

Sezoni Episodet Transmetimi orgjinal Vlerësimi Nielsen
Transmetimi i parë Transmetimi i fundit Shikues Demografia
Shikuesit
(milliona)
Rangimi 18–49
rating/share
Rangimi
1 17 24 Shtator, 2007 (2007-09-24) 19 Maj, 2008 (2008-05-19) 8.31 68[4] 3.3/8 46[5]
2 23 22 Shtator, 2008 (2008-09-22) 11 Maj, 2009 (2009-05-11) 10.03 40[6] TBA TBA
3 23 21 Shtator, 2009 (2009-09-21) 24 Maj, 2010 (2010-05-24) 14.22 12 5.3/13 5[7]
4 24 23 Shtator, 2010 (2010-09-23) 19 Maj, 2011 (2011-05-19) 13.14 13 4.4/13 7[8]
5 24 22 Shtator, 2011 (2011-09-22) 10 Maj, 2012 (2012-05-10) 15.82 8 5.5/17 6[9]
6 24 27 Shtator, 2012 (2012-09-27) 16 Maj, 2013 (2013-05-16) 18.68 3 6.2/19 2[10]
7 24 26 Shtator, 2013 (2013-09-26) 15 Maj, 2014 (2014-05-15) 19.96 2 6.2/20 2[11]
8 24 22 Shtator, 2014 (2014-09-22) 7 Maj, 2015 (2015-05-07) 19.05 2 5.6/17 4[12]

Episodet[redakto | redakto tekstin burimor]

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ Fowler, Matt (June 25, 2014). "CBS 2014 Fall Schedule: One-Hour Big Bang Theory Premiere, Elementary Back In October, More". IGN. Marrë më June 25, 2014. 
  2. ^ Goldman, Eric (March 12, 2014). "The Big Bang Theory Renewed For Three More Seasons, Up to Season 10". IGN. Marrë më March 12, 2014. 
  3. ^ Fitzpatrick, Kevin (June 9, 2015). "CBS ‘Supergirl’ Sets October Premiere, Plus More Fall Schedules". Screencrush. Marrë më June 9, 2015. 
  4. ^ Van De Kamp, Justin (June 1, 2008). "TV Ratings: 2007–2008 Season Top-200". Televisionista. Marrë më April 20, 2015. 
  5. ^ Hibberd, James (May 22, 2008). "2007–08 Season Wrap" (PDF). The Hollywood Reporter. Marrë më April 20, 2015. 
  6. ^ ABC Medianet (June 2, 2009), https://web.archive.org/web/20090619101214/http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=060209_05, <https://web.archive.org/web/20090619101214/http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=060209_05>. Retrieved on 15 maj 2015 
  7. ^ Nellie Andreeva (May 27, 2010). "Full Series Rankings For The 2009–10 Broadcast Season". Deadline Hollywood. Marrë më June 7, 2010. 
  8. ^ "Full 2010–2011 TV Season Series Rankings". deadline.com. May 27, 2011. Marrë më May 29, 2011. 
  9. ^ Andreeva, Nellie (May 24, 2012). "Full 2011-2012 Season Series Ratings - Deadline.com". Deadline.com. Marrë më May 19, 2014. 
  10. ^ Patten, Dominic (May 23, 2013). "Full 2012–2013 TV Season Series Rankings". Marrë më May 24, 2013. 
  11. ^ Kissell, Rick (May 20, 2014). "NBC Wraps TV Season As Demo Champ for First Time Since ’04". Variety. Marrë më April 20, 2015. 
  12. ^ de Moraes, Lisa (May 21, 2015). "Full 2014–15 TV Season Series Rankings: Football & ‘Empire’ Ruled". Deadline.com. Arkivuar nga orgjinali më May 22, 2015. Marrë më May 22, 2015. 

External links[redakto | redakto tekstin burimor]