Lista e finaleve të Kupës Evropiane dhe UEFA Ligës së Kampioneve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
UEFA Liga e Kampionëve

Finalja e Ligës së Kamionëve është ndeshja më e rëndësishme e sezonit në futballin e klubeve në Evropë. Stadiumi i cili do të jetë nikoqir i ndeshjet caktoet nga UEFA dy (2) vite para zhvillimit t ndeshjes.

Statistikat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sezoni Fituesi Rezultati I Dyti Nikoqiri
2010/11
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
FC Barcelona
3 - 1 Flag of England.svg Anglia
Manchester United F.C.
Wembley Stadium ,
Londër Flag of England.svg
2009/10
Detajet
Flag of Germany.svg Gjermania
FC Bayern München
0 - 2 Flag of Italy.svg Italia
Internazionale
Stadio Santiago Bernabéu,
Madrid Flag of Spain.svg
2008/09
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
FC Barcelona
2 - 0 Flag of England.svg Anglia
Manchester United F.C.
Stadio Olimpico,
Roma Flag of Italy.svg
2007/08
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Manchester United F.C.
1–1
6–5 p.
Flag of England.svg Anglia
Chelsea F.C.
Luzhniki Stadium,
Moska Flag of Russia.svg
2006/07
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
AC Milan
2 - 1 Flag of England.svg Anglia
Liverpool FC
Olympic Stadium,
Athens Flag of Greece.svg
2005/06
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
FC Barcelona
2 - 1 Flag of England.svg Anglia
Arsenal FC
Stade de France,
Parisi Flag of France.svg
2004/05
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Liverpool FC
3 - 3
3-2 koha shtesë + penalti
Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
Atatürk Olympic Stadium,
Stambolli Flag of Turkey.svg
2003/04
Detajet
Flag of Portugal.svg Portugalia
FC Porto
3 - 0 Flag of France.svg Franca
AS Monaco FC
Arena AufSchalke,
Gelsenkirchen Flag of Germany.svg
2002/03
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
0 - 0
3-2 koha shtesë + penalt
Flag of Italy.svg Italia
Juventus FC
Old Trafford,
Manchester Flag of England.svg
2001/02
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid FC
2 - 1 Flag of Germany.svg Gjermania
Bayer 04 Leverkusen
Hampden Park,
Glasgow Flag of Scotland.svg
2000/01
Detajet
Flag of Germany.svg Gjermania
FC Bayern München
1 - 1
5-4 koha shtesë + penalti
Flag of Spain.svg Spanja
Valencia CF
San Siro,
Milan Flag of Italy.svg
1999/2000
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid FC
3 - 0 Flag of Spain.svg Spanja
Valencia CF
Stade de France,
Parisi Flag of France.svg
1998/99
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Manchester United FC
2 - 1 Flag of Germany.svg Gjermania
FC Bayern München
Camp Nou,
Barcelona Flag of Spain.svg
1997/98
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
1 - 0 Flag of Italy.svg Italia
Juventus FC
Amsterdam ArenA,
Amsterdam Flag of the Netherlands.svg
1996/97
Detajet
Flag of Germany.svg Gjermania
BV Borussia Dortmund
3 - 1 Flag of Italy.svg Italia
Juventus FC
Olympiastadion,
Munich Flag of Germany.svg
1995/96
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
Juventus FC
1 - 1
4-2 koha shtesë + penalti
Flag of the Netherlands.svg Holanda
AFC Ajax
Stadio Olimpico,
Rome Flag of Italy.svg
1994/95
Detajet
Flag of the Netherlands.svg Holanda
AFC Ajax
1 - 0 Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
Ernst Happel Stadium,
Vienna Flag of Austria.svg
1993/94
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
4 - 0 Flag of Spain.svg Spanja
FC Barcelona
Olympic Stadium Spiros Louis,
Athens Flag of Greece.svg
1992/93
Detajet
Flag of France.svg Franca
Olympique de Marseille
1 - 0 Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
Olympiastadion,
Munich Flag of Germany.svg
1991/92
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
FC Barcelona
1 - 0
Pas kohës shtesë
Flag of Italy.svg Italia
UC Sampdoria
Wembley Stadium,
London Flag of England.svg
1990/91
Detajet
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg
Red Star Belgrade
0 - 0
5-3 penalti
Flag of France.svg Franca
Olympique de Marseille
Stadio San Nicola,
Bari Flag of Italy.svg
1989/90
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
1 - 0 Flag of Portugal.svg Portugalia
SL Benfica
Prater Stadium,
Vienna Flag of Austria.svg
1988/89
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
4 - 0 Flag of Romania.svg Romania
FC Steaua Bucureşti
Camp Nou,
Barcelona Flag of Spain.svg
1987/88
Detajet
Flag of the Netherlands.svg Holanda
PSV Eindhoven
0 - 0
6-5 koha shtesë + penalti
Flag of Portugal.svg Portugalia
SL Benfica
Neckarstadion,
Stuttgart Flag of Germany.svg
1986/87
Detajet
Flag of Portugal.svg Portugalia
FC Porto
2 - 1 Flag of Germany.svg Gjermania
FC Bayern München
Prater Stadium,
Vienna Flag of Austria.svg
1985/86
Detajet
Flag of Romania.svg Romania
FC Steaua Bucureşti
0 - 0
2-0 koha shtesë + penalti
Flag of Spain.svg Spanja
FC Barcelona
Sánchez Pizjuán,
Seville Flag of Spain.svg
1984/85
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
Juventus FC
1 - 0
(shih: Heysel tragjedia)
Flag of England.svg Anglia
Liverpool FC
Heysel Stadium,
Brussels Flag of Belgium.svg
1983/84
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Liverpool FC
1 - 1 aet, 4-2 penalti Flag of Italy.svg Italia
AS Roma
Stadio Olimpico,
Rome Flag of Italy.svg
1982/83
Detajet
Flag of Germany.svg Gjermania
Hamburger SV
1 - 0 Flag of Italy.svg Italia
Juventus FC
Olympic Stadium Spiros Louis,
Athens Flag of Greece.svg
1981/82
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Aston Villa FC
1 - 0 Flag of Germany.svg Gjermania
FC Bayern München
De Kuip,
Rotterdam Flag of the Netherlands.svg
1980/81
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Liverpool FC
1 - 0 Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
Parc des Princes,
Paris Flag of France.svg
1979/80
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Nottingham Forest FC
1 - 0 Flag of Germany.svg Gjermania
Hamburger SV
Santiago Bernabéu,
Madrid Flag of Spain.svg
1978/79
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Nottingham Forest FC
1 - 0 Flag of Sweden.svg Suedia
Malmö FF
Olympiastadion,
Munich Flag of Germany.svg
1977/78
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Liverpool FC
1 - 0 Flag of Belgium.svg Belgjika
Club Brugge KV
Wembley Stadium,
London Flag of England.svg
1976/77
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Liverpool FC
3 - 1 Flag of Germany.svg Gjermania
VfL Borussia Mönchengladbach
Stadio Olimpico,
Rome Flag of Italy.svg
1975/76
Detajet
Flag of Germany.svg Gjermania
FC Bayern München
1 - 0 Flag of France.svg Franca
AS Saint-Étienne
Hampden Park,
Glasgow Flag of Scotland.svg
1974/75
Detajet
Flag of Germany.svg Gjermania
FC Bayern München
2 - 0 Flag of England.svg Anglia
Leeds United AFC
Parc des Princes,
Paris Flag of France.svg
1973/74
Detajet
Flag of Germany.svg Gjermania
FC Bayern München
1 - 1
h/shtesë , 4 - 0
Flag of Spain.svg Spanja
Atlético Madrid
Heysel Stadium,
Brussels Flag of Belgium.svg
1972/73
Detajet
Flag of the Netherlands.svg Holanda
AFC Ajax
1 - 0 Flag of Italy.svg Italia
Juventus FC
Crvena Zvezda Stadium,
Belgrade Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg
1971/72
Detajet
Flag of the Netherlands.svg Holanda
AFC Ajax
2 - 0 Flag of Italy.svg Italia
FC Internazionale
De Kuip,
Rotterdam Flag of the Netherlands.svg
1970/71
Detajet
Flag of the Netherlands.svg Holanda
AFC Ajax
2 - 0 Flag of Greece.svg Greqia
Panathinaikos FC
Wembley Stadium,
London Flag of England.svg
1969/70
Detajet
Flag of the Netherlands.svg Holanda
Feyenoord
2 - 1
h/shtesë
Flag of Scotland.svg Skocia
Celtic FC
San Siro,
Milan Flag of Italy.svg
1968/69
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
4 - 1 Flag of the Netherlands.svg Holanda
AFC Ajax
Santiago Bernabéu,
Madrid Flag of Spain (1945–1977).svg
1967/68
Detajet
Flag of England.svg Anglia
Manchester United FC
4 - 1
h/shtesë
Flag of Portugal.svg Portugalia
SL Benfica
Wembley Stadium,
London Flag of England.svg
1966/67
Detajet
Flag of Scotland.svg Skocia
Celtic FC
2 - 1 Flag of Italy.svg Italia
FC Internazionale
Estádio Nacional,
Vale do Jamor Flag of Portugal.svg
1965/66
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
2 - 1 Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg
FK Partizan
Heysel Stadium,
Brussels Flag of Belgium.svg
1964/65
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
FC Internazionale
1 - 0 Flag of Portugal.svg Portugalia
SL Benfica
San Siro,
Milan Flag of Italy.svg
1963/64
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
FC Internazionale
3 - 1 Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
Prater Stadium,
Vienna Flag of Austria.svg
1962/63
Detajet
Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
2 - 1 Flag of Portugal.svg Portugalia
SL Benfica
Wembley Stadium,
London Flag of England.svg
1961/62
Detajet
Flag of Portugal.svg Portugalia
SL Benfica
5 - 3 Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
Olympisch Stadion,
Amsterdam Flag of the Netherlands.svg
1960/61
Detajet
Flag of Portugal.svg Portugalia
SL Benfica
3 - 2 Flag of Spain.svg Spanja
CF Barcelona
Wankdorf Stadium,
Berne Flag of Switzerland.svg
1959/60
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
7 - 3 Flag of Germany.svg Gjermania
Eintracht Frankfurt
Hampden Park,
Glasgow Flag of Scotland.svg
1958/59
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
2 - 0 Flag of France.svg Franca
Stade de Reims-Champagne
Neckarstadion,
Stuttgart Flag of Germany.svg
1957/58
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
3 - 2
pas kohë shtesë
Flag of Italy.svg Italia
A.C. Milan
Heysel Stadium,
Brussels Flag of Belgium.svg
1956/57
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
2 - 0 Flag of Italy.svg Italia
AC Fiorentina
Santiago Bernabéu,
Madrid Flag of Spain (1945–1977).svg
1955/56
Detajet
Flag of Spain.svg Spanja
Real Madrid CF
4 - 3 Flag of France.svg Franca
Stade de Reims-Champagne
Parc des Princes,
Paris Flag of France.svg

Shtesë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]