Lista e fshatrave të Preshevës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Lista e fshatrave të Preshevës
1.Bërçeci Location dot vivid red.svg 14.Geraj Location dot vivid red.svg 27.Rainca Location dot vivid red.svg
2.Savojeci Location dot blue.svg 15.Golemidolli Location dot vivid red.svg 28.Ranatoci Location dot vivid red.svg
3.Bukoci Location dot vivid red.svg 16.Gosponica Location dot vivid red.svg 29.Shoshajë e Epërme Location dot vivid red.svg
4.Bukuroca e Fushës Location dot vivid red.svg 17.Gruhalia Location dot vivid red.svg 30.Shoshajë e Poshtme Location dot vivid red.svg
5.Bukuroca e Malit Location dot black.svg 18.Ilinca Location dot vivid red.svg 31.Staneci Location dot black.svg
6.Bushtrani Location dot vivid red.svg 19.Kurbalia Location dot vivid red.svg 32.Strezoci Location dot vivid red.svg
7.Cakanoci Location dot blue.svg 20.Lerani Location dot vivid red.svg 33.Zhunica Location dot vivid red.svg
8.Laniku Location dot blue.svg 21.Lezbalia Location dot vivid red.svg 34.Sefer Location dot black.svg
9.Caravajka Location dot vivid red.svg 22.Magjera Location dot vivid red.svg 35.Sukaj Location dot black.svg
10.Corrotica Location dot vivid red.svg 23.Miratoci Location dot vivid red.svg 36.Çavadarci Location dot vivid red.svg
11.Çukarka Location dot vivid red.svg 24.Norça Location dot vivid red.svg 37.Buhiçi Location dot vivid red.svg
12.Depca Location dot vivid red.svg 25.Peçena Location dot black.svg 38.Tërnava Location dot vivid red.svg
13.Garja Location dot black.svg 26.Rahovica Location dot vivid red.svg 39.Svinishti Location dot blue.svg

Location dot red.svg fshati është me shumicë shqiptare.
MarkePunktBlau.svg fshati është me shumicë sërbe.
Location dot black.svg fshati është aktualisht pa banorë ose ka shum pak banorë.

Sipas Ligjit për ndarjen administrative territoriale të Serbisë deri në vitin 1947, në kuadër të rrethit të Gjilanit- ishin edhe vendbanimet Magjerë dhe Ranatoc (KPV Pogragjë), si dhe vendbanimet Kijevë, Stanec, Sefer, Peçenë, Depcë dhe Caravajkë.[1]

Refertencat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Presheva, Bujanoci dhe Medvegja, dje sot dhe nesër, Instituti Albanologjik, Prishtinë 2014, faqe 59