Lista e golashënuesve në Premier League me 100 ose më shumë gola

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Alan Shearer është lojtari i parë që ka shënuar 100 Gola në Premier League, dhe është lojtari i vetëm që ka shënuar 100 Gola për dy klube, Blackburn Rovers dhe Newcastle United.

Që nga fillimi i formatit të Premier League në fillim të sezonit 1992–93, 24 lojtarë kanë arritur të shënojnë 100 Gola në Premier League.

Gjatë sezonit 1995–96, Alan Shearer u bë lojtari i parë që ka shënuar 100 Gola në Premier League, dhe mban rekordin për numrin më të paktë të ndeshjeve për të arritur 100 Gola, duke e bërë në vetëm 124 paraqitje. Ai gjithashtu mban rekordin për numrin më të madhë të Golave të shënuar në Premier League. Që nga shekulli i Sheare, 23 lojtarë të tjerë e kanë kapur këtë arritje [1][2].

Lojtarët[redakto | përpunoni burim]

Frank Lampard është mesfushori me më shumë Gola në Premier League dhe golashënuesi më i mirë në historinë e Chelseas.
Ryan Giggs është lojtari i vetëm që ka shënuar të paktën një Gol në 21 sezonet e para të Premier League.
Thierry Henry shënoi 175 Gola në Premier League, duke u bërë lojtari i huaj me më shumë Gola dhe lojtari i vetëm që ka shënuar më shumë Gola në një klub të vetëm.
Didier Drogba është lojtari i vetëm afrikan që ka shënuar 100 Gola në Premier League.
Lista e golashënuesve në Premier League me 100 ose më shumë Gola
Renditja Lojtari Klubi(et) e Premier League Gola
1 Flamuri Shearer, AlanAlan Shearer Blackburn Rovers, Newcastle United 260
2 Flamuri Cole, AndrewAndrew Cole Newcastle United, Manchester United, Blackburn Rovers, Fulham, Manchester City, Portsmouth 187
3 Flamuri Rooney, WayneWayne Rooney Everton, Manchester United 184
4 Flamuri Lampard, FrankFrank Lampard West Ham United, Chelsea, Manchester City 176
5 Flamuri Henry, ThierryThierry Henry Arsenal 175
6 Flamuri Fowler, RobbieRobbie Fowler Liverpool, Leeds United, Manchester City 162
7 Flamuri Owen, MichaelMichael Owen Liverpool, Newcastle United, Manchester United, Stoke City 150
8 Flamuri Ferdinand, LesLes Ferdinand Queens Park Rangers, Newcastle United, Tottenham Hotspur, West Ham United, Leicester City, Bolton Wanderers 149
9 Flamuri Sheringham, TeddyTeddy Sheringham Nottingham Forest, Tottenham Hotspur, Manchester United, Portsmouth, West Ham United 147
10 Flamuri van Persie, RobinRobin van Persie Arsenal, Manchester United 144
11 Flamuri Hasselbaink, Jimmy FloydJimmy Floyd Hasselbaink Leeds United, Chelsea, Middlesbrough, Charlton Athletic 127
12 Flamuri Defoe, JermainJermain Defoe West Ham United, Portsmouth, Tottenham Hotspur, Sunderland 126
12 Flamuri Keane, RobbieRobbie Keane Coventry City, Leeds United, Tottenham Hotspur, Liverpool, West Ham United, Aston Villa 126
14 Flamuri Anelka, NicolasNicolas Anelka Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bolton Wanderers, Chelsea, West Bromwich Albion 125
15 Flag of Trinidad and Tobago.svg Yorke, DwightDwight Yorke Aston Villa, Manchester United, Blackburn Rovers, Birmingham City, Sunderland 123
16 Flamuri Gerrard, StevenSteven Gerrard Liverpool 117
17 Flamuri Wright, IanIan Wright Arsenal, West Ham United 113
18 Flamuri Dublin, DionDion Dublin Manchester United, Coventry City, Aston Villa 111
19 Flamuri Heskey, EmileEmile Heskey Leicester City, Liverpool, Birmingham City, Wigan Athletic, Aston Villa 110
20 Flamuri Giggs, RyanRyan Giggs Manchester United 109
21 Flamuri Scholes, PaulPaul Scholes Manchester United 107
22 Flamuri Bent, DarrenDarren Bent Ipswich Town, Charlton Athletic, Tottenham Hotspur, Sunderland, Aston Villa, Fulham 106
23 Flamuri Drogba, DidierDidier Drogba Chelsea 103
24 Flamuri Le Tissier, MatthewMatthew Le Tissier Southampton 100
(Shkonja të pjerrta janë lojtarët që ende luajnë futboll profesionistë; Shkonja të trasha janë lojtarët që ende luajnë në Premier League)[3]

Shiko gjithashtu[redakto | përpunoni burim]

Referenca[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ "Bent poised to join 100 club". PremierLeague.com. Premier League. 30 janar 2012. Marrë më 2 shkurt 2012. 
  2. ^ "Bent delighted to join 100 goals club". PremierLeague.com. Premier League. 2 shkurt 2012. Marrë më 2 shkurt 2012. 
  3. ^ "Players Index". PremierLeague.com. Premier League. Marrë më 2 shkurt 2012.