Lista e misioneve diplomatike në Republikën e Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Lista e misioneve diplomatike të huaja në Republikën e Shqipërisë)
Shko te: navigacion, kërko

Lista e shteteve që kanë marrëdhënie diplomatike me Republikën e Shqipërisë dhe kanë në Tiranë, kryeqytetin e Shqipërisë zyra diplomatike në rang ambasadash dhe në qytete të tjera të Shqipërisë si Durrës, Vlorë, Shkodër, Gjirokastër në nivel konsullor.

Tiranë ndodhen:

1. Ambasada e Shtetve të Bashkuara të Amerikës Rr. e Elbasanit, nr 103, Tirane Tel: 24 72 85, 24 72 89 ; Fax. 23 22 22 Toplinks zum Thema

2. Ambasada e Mbrtërisë së Bashkuar Rr.” Skënderbej” nr 12, Tirane Tel: 23 49 73 ; Fax. 24 76 97 UK in Albania

3. Ambasada e Arabisë Saudite Rr. “Skënderbej”, Nr. 116 , Tirane Tel: 24 83 06 ; Fax. 22 99 82

4. Ambasada Austriake Rr. “Frederik Shiroka” nr 3, Tirane E-Mail: austemb@adanet.com.al E-Mail: tirana-ob@bmaa.gv.at Tel: 23 31 44 ; Fax. 23 31 40

5. Ambasada Boshnjake Rr. “Themistokli Gërmenji” nr 5, Tirane Tel: 23 04 54 , Tel/Fax. 23 48 48

6. Ambasada Bullgare Rr. “Skënderbej” nr 12 Tirane E-Mail: bgemb@icc.al.eu.org Tel: 23 31 55 ; Fax. 23 22 72

7. Ambasada Çeke Rr. “Skënderbej” nr 10 Tirane Tel: 23 21 17

8. Ambasada Daneze Rr. “Nikolla Tupe” nr 1 Ap.4 Tirane E-Mail: ambadane@icc.al.eu.org Tel:25 74 22 ; Fax. 25 74 20

9. Ambasada Egjiptiane Rr. “Skënderbej” nr 43 Tirane Tel: 23 30 22 ; Fax. 23 22 95

10. Ambasada Franceze Rr. “Skënderbej” nr 14, Tirane E-Mail: ambcrtir@adanet.com.al Tel: 23 42 50 ; Fax. 23 44 42

11. Ambasada Gjermane Rr. “Skënderbej” nr 8, Tirane Tel: 27 45 05 ; Fax. 23 34 97

12. Ambasada Greke Rr.“Frederik Shiroka” nr 3, Tirane E-Mail: grembtir@albnet.net Tel: 22 39 59 ; Fax. 23 44 43

13. Ambasada Hollandeze Rr. “Asim Zeneli” nr 10, Tirane E-Mail: tir@minbuza.nl Tel: 24 08 26 ; Fax. 23 27 23

14. Ambasada Hungareze Rr. “Skënderbej” nr 16, Tirane Tel: 23 32 38

15. Ambasada Iraniane Rr. “Skënderbeu” nr 21/1, Tirane Tel: 22 78 69 ; Fax. 23 04 09

16. Komuniteti Europian Rr.“Donika Kastrioti”, Vila nr 42, Tirane Tel: 23 08 71 ; Fax. 23 07 52

17. Ambasada Italiane Rr.”Lekë Dukagjini” , Tirane E-Mail: segreteria@ambitalia-tirana.com Tel: 23 40 45 ; Fax. 25 09 21 Ministero degli Affari Esteri

18. Ambasada Serbske Rr.e Durrësit, nr 192 Tirane Tel: 23 20 89 ; Fax. 22 30 42

19. Ambasada Kanadeze Rr.“Brigade VIII” nr 2, Ap.1 Tirane E-Mail: canadalb@canada.gov.al Tel: 25 72 74 ; Fax. 25 72 73

20. Ambasada Kineze Rr.”Skënderbej” nr 57 Tirane E-Mail: cnem@adanet.com.al Tel: 22 83 03 ; Fax. 23 31 59

21. Ambasada Kroate Rr.“Naim Frashëri” nr 12 Tirane E-Mail: cro@interalb.net Tel: 22 83 90 ; Fax. 23 05 78

22. Ambasada Libiane Rr. “4 shkurti”, nr 48 Tirane Tel: 22 81 01 ; Fax. 23 20 98

23. Ambasada e Maltës c/o Rogner Europapark Hotel Tirane Tel./Fax. 22 36 36

24. Ambasada e Ish Republikës Jugosllave Maqedonisë Rr. “Lek Dukagjini” Vila nr 2, Tirane E-Mail: macambas@albnet.net Tel: 23 30 36 ; Fax. 23 25 14

25. Ambasada Norvegjeze Rr. "deshmoret e 4 shkurtit", Pall. 5, Tirane E-Mail: emb.tirana@mfa.no Tel: 256923, 221666 / 141; Fax. 22 15 07 http://www.tirana.mfa.no

26. Ambasada Polake Rr. e Durrësit, nr 123, Tirane Tel: 23 41 90 ; Fax. 23 33 64

27. Ambasada Rumune Rr. “Themistokli Gërmenji” nr 1, Tirane Tel: 25 60 71 ; Fax. 25 60 72

28. Ambasada Ruse Rr. “Asim Zeneli” nr 5, Tirane E-Mail: rusemb@icc.al.eu.org Tel: 25 60 40 / 25 60 44 ; Fax. 25 60 46

29. Ambasada Suedeze Rr. "Qamil Guranjaku", Tirane Tel: 34 75 24

30. Ambasada Turke Rr.e Kavajës nr 31, Tirane E-Mail: turkemb@adanet.com.al Tel: 23 33 99 ; Fax. 23 27 19

31. Ambasada e Vatikanit Rr. e Durresit nr 13, Tirane Tel:23 35 16 ; Fax. 23 20 01

32. Ambasada Zviceriane Rruga Dëshmorët e 4 Shkurtit 3/1, Tirane E-Mail: swissamb@adanet.com.al Tel: 23 48 88 ; Fax. 23 48 89

33. Ambasada e Izraelit

34. Ambasada e Palestinës Rruga "Fuat Toptani" Nr 26, Tirane E-mail: palembalb@yahoo.com Tel/Fax: (04) 2379285

35. Ambasada e Republikës Islamike të Iranit

36. Ambasada e Republikës së Kosovës


Durrës ndodhen:

1. Konsullata e Përgjithshme e Nderit e Mbretërisë së Belgëve dhe e Madhërisë së Tijë Mbretit Albert II i Belgëve Lagjia 1, Shëtitorja Taulantia.

2. Konsullata e Përgjithshme e Ndeirt e Republikës së Bosnje Herzekovinës Lagjia 4, Rr. Egnatia.

3. Konsullata e Përgjithshme e Ndeirt e Turqisë Shkozet, Kolegji Turk

Ne Gjirokaster ndodhen : 1. Konsullata e Pergjithshme e Greqise. Sheshi "C.Topulli" 2. Konsullata Italiane e Nderit . Lagjia Varosh , 92

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]