Lista e personave islamikë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Treguesi i përmbajtjes Lart # 0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe

A[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

'Abd Allah ibn-Ibad - Abdul Karim Dschili - Abdul Qadir Gilani - Abdullah ibn Abbas - Abdullah ibn Mas'ud - Abd al-Qadir al-Dschilani - Abu Abdallah asch-Schi`i - Abu Bakr - Abû Dscha'far Muhammad Ibn Dscharîr Ibn Jazîd at-Tabari Abu Bakr al-Kalabadhi - Abu Hanifa - Abu Rakwa - Abu Said Uthman I. - Abu Yahya - Abu Yusuf - Abu l-Abbas Muhammad I. - Abu Yazid al-Bistami - Uthman ibn Affan - Abdul Qadir Gilani - Abdul Karim Dschili - Abdur Rahman - Dschami - Abu Bakr al-Kalabadhi - Abu al-Kasim al-Kuschairi - Abu Hamid - Al-Ghazali - Al-Basasiri - Al-Buchari - Al-Mansur ibn an-Nasir - Abu Nasr as-Sarraj - Amadou Bamba - Ahmed al-Badawi - Ahmed Ghazali - Ahmed Rifai - Ahmed Yesevi - 'A'isha - ʿĀʾischa bint Abī Bakr - Ainul Qudat Hamadhani - Al-Afghānī - Al-Amidi - al-Halladsch - Al-Mawardi - Al-Muhtadi - Al-Mutazz - al-Sulami - al-Sulami - al-Quschayri - Ali ibn Abi Talib - Scherif Amrawi - An-Nasir ibn Alumnas - An-Numan - Khwaja Abdullah Ansari - Ibn Arabi - Asch-Schaybani - Ateshbaz i-Veli - Fariduddin Attar - Atatürk - Averroës - Avicenna

B[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bahauddin Naqschband
Reshat Bardhi
Bawa Muhaiyaddeen
Bayazid Bistami
Muhammad Bahr al-Ulum
Amadou Bamba
Bektaş
Bilal al-Habaschi
Mohammed Bouyeri

C[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Chadidscha bint Chuwailid
Sérénade Chafik

E[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Schirin Ebadi

D[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dhu'n-Nun
Dschami
Dschunaid
Dschalal ad-Din Rumi

F[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fariduddin Attar
Fatima Mohammed, vajza e profetit Mohammed

G[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ahmad Ghazali
Ali Duran Gülçiçek

H[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Abd al-Aziz al-Hakim
Muhammad Baqir al-Hakim
Mansur al-Halladsch
Sayyid Ali Hamadhani
Hammad ibn Buluggin
Ahmad ibn Hanbal
Hasan ibn 'Alī
Haschim
Ayaan Hirsi Ali
Haci Bektaş Veli
Hasan al-Askari
Hasan al-Basri
Hasan al-Banna
Hazrat Inayat Khan
Hudschwiri

I[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ibn Arabi - Ibn al-Farid - Ibn Hazm - Ibn Khaldun - Ibn Masarra - Ibn Rushd (Averroes) - Ibn Taimiyya - Ibn Tufail - Ibrahim - Ibrahim ibn Adham - Idries Shah

K[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kabir

L[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lex Hixon

H[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Wilfried Hofmann

I[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ibn Abi Umara
Ibn Kammuna
Isa (Prophet)
Ibn Ishaq

K[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Metin Kaplan
Nuh Ha Mim Keller
Nadschmuddin Kubra
Kulthum ibn Hadam

L[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fereshta Ludin

M[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Malik Ibn Anas
Abdullah ibn Mas'ud
Mercan Dede Ensemble
Merkez Efendi
Muawiya I. Muhammad
Muinuddin Chishti
Peter Murphy
Muslim ibn al-Haddschādsch
Mir Dard
Muhammad Nurbakhsh
Muhammad Ahmad
Muhammad ibn Idris al-Schafii
Muinuddin Chishti
Muzaffer Ozak

N[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Niyazi Misri - Seyyed Hossein Nasr - Javad Nurbakhsh - Pir Nureddin al-Dscherrahi - Nadschmuddin Daya Razi - Nadschmuddin Kubra - Said Nursi

O[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Osama bin Laden
Muzaffer Ozak
Ahmet Özhan

P[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pir Nureddin al-Dscherrahi
Pir Umar Halveti
Pir Vilayat Inayat Khan

Q[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Yusuf al-Qaradawi
Rābiʿa al-ʿAdawiyya al-Qaisiyya
Qushairi
Uwais al-Qarani
Qalandar Baba Aulija

R[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rabi'a al-Adawiyya
Alī Akbar Hāschemī Rafsandschānī
Said Ramadan
Nadschmuddin Daya Razi
Yahya ibn Mu'adh ar-Razi
Ahmed Rifai
Dschalal ad-Din Rumi

S[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Muqtada as-Sadr - Sahnun ibn Sa'id - Said Nursi - Salmān al-Fārisī - Sayyid Qutb - Sayyid Ali Hamadhani - Ali as-Sistani - Suhrawardi - As-Sulami - Sultan al-Hakim Biamrillah

T[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Muhammad Sayyid Tantawi
Ibn Tufail
Hasan at-Turabi

U[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pir Umar Halveti
Usman dan Fodio
Uwais al-Qarani

W[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Amina Wadud

Y[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Yahya II. al-Watiq
Yahya ibn al-Aziz
Ahmad Yasin
Yahya ibn Mu'adh ar-Razi
Yunus Emre

Z[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zainab
Abu Musab az-Zarqawi
Nasr Hamid Abu Zayd


Personalitete shumë të njohura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personalitete historike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shkencëtarë dhe dijetarë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Poetë dhe shkrimtarë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personalitete fetare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Politiker[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sportistë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Musikantë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personalitete të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]