Lista e popullsisë shqiptare sipas shteteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Verteilung ethnischer Albaner in den Staaten Europas

Lista e mëposhtme paraqet në formë tabele shtetet, ku jetojne pjese te popullsise shqiptare. Të gjitha detajet janë të mbuluara me të dhëna të hollësishme. Lista është renditur në përqindje.

Rang Shteti Numri etnik
shiptar
Popullsia shqiptare sipas shteteve Viti i të dhënave Vërejtje
1 Kosova Kosova Stampa:FormatZahl 92,93 % 2011[1] shih Demografia e Kosovës
2 Shqipëria Shqipëria Stampa:FormatZahl 82,58 % 2011[2]
3 Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut Stampa:FormatZahl 25,17 % 2002[3] shih Struktura etnike kombëtare e popullsisë se Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë
4 Mali i Zi Mali i Zi Stampa:FormatZahl 4,91 % 2011[4]
5 Greqia Greqia Stampa:FormatZahl 4,66 % 2001[5] darunter zählen 23.000 autochthone Çamen (griech. Tsámides Stampa:Polytonisch) und alteingesessene Arvaniten (griech. Arvanítes Stampa:Polytonisch; Stand: 2006)
6 flamuri Zvicra Stampa:FormatZahl 2,57 % 2009[6] shih Shqiptarët në Zvicër
7 Italia Italia Stampa:FormatZahl 0,94 % 2002[7] bzw. 2011[8] darunter zählen 80.000 alteingesessene Arbëresh (ital. Arbereschi; Stand: 2002)
8 Serbia Serbia Stampa:FormatZahl 0,82 % 2002[9] shih Shqiptarët në Serbinë e Jugut
9 Belgjika Belgjika Stampa:FormatZahlStampa:FormatZahl 0,46–0,55 % 2008[10]
10 Gjermania Gjermania Stampa:FormatZahl 0,39 % 2011[11] shih Shqiptarët në Gjermani
11 Austria Austria Stampa:FormatZahl 0,35 % 2001[12]
12 Kroacia Kroacia Stampa:FormatZahl 0,34 % 2001[13]
13 Flag of Slovenia.svg Sllovenia Stampa:FormatZahl 0,31 % 2002[14]
14 Flag of the United Kingdom.svg Britania e Madhe Stampa:FormatZahlStampa:FormatZahl 0,12–0,17 % 2008[15]
15 Turqia Turqia Stampa:FormatZahl 0,09 % 2009[16] shih Shqiptarët në Turqi
16 Australia Australia Stampa:FormatZahl 0,06 % 2001[17]
17 Flag of the United States.svg SHBA Stampa:FormatZahl 0,05 % 2011[18]
18 Norvegjia Norvegjia Stampa:FormatZahl 0,05 % 2001[19]
19 Bullgaria Bullgaria Stampa:FormatZahl 0,004 % 2001[20]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Endresultate der Volkszählung 2011 im Kosovo" (në anglisht). Agjencia e Statistikave të Kosovës. Marrë më 2012-12-17.
  2. ^ "Njoftim për Media: Fjala e Drejtorit të Përgjithshëm të INSTAT, Ines Nurja gjatë prezantimit të rezultateve kryesore të Censusit të Popullsisë dhe Banesave 2011" (PDF). Instituti i Statistikës. 13 dhjetor 2012. Arkivuar nga origjinali origjinali (PDF) më 26 mars 2017. Marrë më 2012-12-17.
  3. ^ "Volkszählung Mazedonien 2002" (PDF). Statistisches Landesamt Mazedonien (në anglisht). 2005. Marrë më 2012-12-17.
  4. ^ "Volkszählung Montenegro 2011 nach Ethnie und Muttersprache" (39 kB). Statistisches Büro Montenegros (në anglisht). 2011. Marrë më 2012-12-17.
  5. ^ "Volkszählung Griechenland 2001". Hellenische Statistische Behörde (në anglisht). Arkivuar nga origjinali origjinali më 14 nëntor 2013. Marrë më 2012-12-18.
  6. ^ Albert Ramaj (2009). "Die Albaner in der Schweiz (I)" (PDF). Albanisches Institut St. Gallen. Arkivuar nga origjinali origjinali (PDF) më 7 korrik 2011. Marrë më 2012-12-18. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ "Albanian, Arbëreshë: a language of Italy". Ethnologue (në anglisht). Marrë më 2012-12-18.
  8. ^ "Volkszählung Italien 2011" (PDF). Istituto Nazionale di Statistica (në italisht). 24 janar 2011. Arkivuar nga origjinali origjinali (PDF) më 15 mars 2012. Marrë më 2012-12-18.
  9. ^ "Volkszählung Serbien 2002" (PDF). Statistisches Büro der Republik Serbien (në anglisht). 2002. Arkivuar nga origjinali origjinali (PDF) më 6 mars 2009. Marrë më 2012-12-17.
  10. ^ "ALBANAIS DE BELGIQUE : QUELLE STRUCTURATION?". Centre Bruxellois d'Action Interculturelle (në frëngjisht). 2010. Arkivuar nga origjinali origjinali më 28 gusht 2014. Marrë më 2013-03-14.
  11. ^ "Ausländer in Deutschland". Statista. 31 dhjetor 2011. Marrë më 2012-12-18. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  12. ^ "Nicht anerkannte Minderheitensprachen in Österreich" (PDF). Universität Wien. Marrë më 2013-01-18. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  13. ^ "Volkszählung Kroatien 2001". Staatliche Abteilung für Statistik (në kroatisht). Marrë më 2012-12-18.
  14. ^ "Volkszählung Slowenien 2002" (PDF). Statistisches Amt der Republik Slowenien (në anglisht). Marrë më 2012-12-18.
  15. ^ "Albania & Kosovo" (PDF). International Organization for Migration (në anglisht). 2008. Marrë më 2012-12-18.
  16. ^ "Albanian, Tosk". Ethnologue (në anglisht). 2009. Marrë më 2012-12-18.
  17. ^ "2001 Census: Ancestry – Detailed Paper" (PDF). Australian Bureau of Statistics (në anglisht). Marrë më 2013-01-18.
  18. ^ "American FactFinder". United States Census Bureau (në anglisht). Marrë më 2012-12-18.
  19. ^ "Minoritetsspråk og minoritetsspråkbrukere i Norge". Rat für Norwegische Sprache. 1 shtator 2001. Marrë më 2013-01-18. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  20. ^ "Етнически малцинствени общности". Nationaler Rat für ethnische und Integrationsfragen (në bullgarisht). 2006. Arkivuar nga origjinali origjinali më 22 mars 2013. Marrë më 2013-03-14.