Lista e popullsisë shqiptare sipas shteteve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Verteilung ethnischer Albaner in den Staaten Europas

Lista e mëposhtme paraqet në formë tabele shtetet, ku jetojne pjese te popullsise shqiptare. Të gjitha detajet janë të mbuluara me të dhëna të hollësishme. Lista është renditur në përqindje.

Rang Shteti Numri etnik
shiptar
Popullsia shqiptare sipas shteteve Viti i të dhënave Vërejtje
1 Stampa:UNK Stampa:FormatZahl 92,93 % 2011[1] shih Demografia e Kosovës
2 Shqipëria Shqipëria Stampa:FormatZahl 82,58 % 2011[2]
3 Republika e Maqedonisë Maqedonia Stampa:FormatZahl 25,17 % 2002[3] shih Struktura etnike kombëtare e popullsisë se Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë
4 Mali i Zi Mali i Zi Stampa:FormatZahl 4,91 % 2011[4]
5 Greqia Greqia Stampa:FormatZahl 4,66 % 2001[5] bzw. 2006[6] darunter zählen 23.000 autochthone Çamen (griech. Tsámides Stampa:Polytonisch) und alteingesessene Arvaniten (griech. Arvanítes Stampa:Polytonisch; Stand: 2006)
6 flamuri Zvicra Stampa:FormatZahl 2,57 % 2009[7] shih Shqiptarët në Zvicër
7 Italia Italia Stampa:FormatZahl 0,94 % 2002[8] bzw. 2011[9] darunter zählen 80.000 alteingesessene Arbëresh (ital. Arbereschi; Stand: 2002)
8 Serbia Serbia Stampa:FormatZahl 0,82 % 2002[10] shih Shqiptarët në Serbinë e Jugut
9 Belgjika Belgjika Stampa:FormatZahlStampa:FormatZahl 0,46–0,55 % 2008[11]
10 Gjermania Gjermania Stampa:FormatZahl 0,39 % 2011[12] shih Shqiptarët në Gjermani
11 Austria Austria Stampa:FormatZahl 0,35 % 2001[13]
12 Kroacia Kroacia Stampa:FormatZahl 0,34 % 2001[14]
13 Flag of Slovenia.svg Sllovenia Stampa:FormatZahl 0,31 % 2002[15]
14 Flag of the United Kingdom.svg Britania e Madhe Stampa:FormatZahlStampa:FormatZahl 0,12–0,17 % 2008[16]
15 Turqia Turqia Stampa:FormatZahl 0,09 % 2009[17] shih Shqiptarët në Turqi
16 Australia Australia Stampa:FormatZahl 0,06 % 2001[18]
17 Flag of the United States.svg SHBA Stampa:FormatZahl 0,05 % 2011[19]
18 Norvegjia Norvegjia Stampa:FormatZahl 0,05 % 2001[20]
19 Bullgaria Bullgaria Stampa:FormatZahl 0,004 % 2001[21]

Referenca[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ "Endresultate der Volkszählung 2011 im Kosovo" (në anglisht). Agjencia e Statistikave të Kosovës. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë)
  2. ^ "Njoftim për Media: Fjala e Drejtorit të Përgjithshëm të INSTAT, Ines Nurja gjatë prezantimit të rezultateve kryesore të Censusit të Popullsisë dhe Banesave 2011" (PDF). Instituti i Statistikës. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Arkivuar nga origjinali (PDF)Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) PDF-Datei, 41,4 KB
  3. ^ "Volkszählung Mazedonien 2002" (PDF) (në anglisht). Statistisches Landesamt Mazedonien. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) S. 34; PDF-Datei, 384 KB
  4. ^ "Volkszählung Montenegro 2011 nach Ethnie und Muttersprache" (39 kB) (në anglisht). Statistisches Büro Montenegros. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) Excel-Datei
  5. ^ "Volkszählung Griechenland 2001" (në anglisht). Hellenische Statistische Behörde. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) Excel-Datei Nr. 9
  6. ^ Stampa:Literatur
  7. ^ Albert Ramaj (Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).). "Die Albaner in der Schweiz (I)" (PDF). Albanisches Institut St. Gallen. Arkivuar nga origjinali (PDF)Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) PDF-Datei, 796 KB
  8. ^ "Albanian, Arbëreshë: a language of Italy" (në anglisht). Ethnologue. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë)
  9. ^ "Volkszählung Italien 2011" (PDF) (në italisht). Istituto Nazionale di Statistica. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Arkivuar nga origjinali (PDF)Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) S. 8; PDF-Datei, 274 KB
  10. ^ "Volkszählung Serbien 2002" (PDF) (në anglisht). Statistisches Büro der Republik Serbien. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Arkivuar nga origjinali (PDF)Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) S. 6; PDF-Datei, 370 KB
  11. ^ "ALBANAIS DE BELGIQUE : QUELLE STRUCTURATION?" (në frëngjisht). Centre Bruxellois d'Action Interculturelle. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë)
  12. ^ "Ausländer in Deutschland". Statista. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë)
  13. ^ "Nicht anerkannte Minderheitensprachen in Österreich" (PDF). Universität Wien. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) S. 2; PDF-Datei, 344 KB
  14. ^ "Volkszählung Kroatien 2001" (në kroatisht). Staatliche Abteilung für Statistik. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) Siehe Spalte Albanci.
  15. ^ "Volkszählung Slowenien 2002" (PDF) (në anglisht). Statistisches Amt der Republik Slowenien. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) S. 4; PDF-Datei, 933 KB
  16. ^ "Albania & Kosovo" (PDF) (në anglisht). International Organization for Migration. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) S. 11; PDF-Datei, 996 KB
  17. ^ "Albanian, Tosk" (në anglisht). Ethnologue. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë)
  18. ^ "2001 Census: Ancestry – Detailed Paper" (PDF) (në anglisht). Australian Bureau of Statistics. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë) S. 54; PDF-Datei, 424 KB
  19. ^ "American FactFinder" (në anglisht). United States Census Bureau. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë)
  20. ^ "Minoritetsspråk og minoritetsspråkbrukere i Norge" (në norvegjisht). Rat für Norwegische Sprache. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë)
  21. ^ "Етнически малцинствени общности" (në bullgarisht). Nationaler Rat für ethnische und Integrationsfragen. Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Arkivuar nga origjinaliGabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp).. Marrë më Gabim Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..  Një parametër i panjohur |month= është injoruar (ndihmë); Shiko vlerat e datave në: |accessdate=, |date=, |archivedate= (ndihmë)