Qytetet e Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Lista e qyteteve të Shqipërisë)
Shko te: navigacion, kërko
Tirana (1.)
Durrësi (2.)
Elbasani (3.)
Vlora (4.)
Shkodra (5.)
Korça (6.)
Berati (8.)
Saranda (19.)

Republika e Shqipërisë ka sipas Institutit të Statistikës 72 qytete.[1]

Lista e qyteteve sipas popullsisë[redakto | redakto tekstin burimor]

Vendi Qyteti Qarku Rrethi Popullsia
1. Tirana Qarku i Tiranës Rrethi i Tiranës 726 547
2. Durrësi Qarku i Durrësit Rrethi i Durrësit 205 849
3. Elbasani Qarku i Elbasanit Rrethi i Elbasanit 128 232
4. Vlora Qarku i Vlorës Rrethi i Vlorës 124 000
5. Shkodra Qarku i Shkodrës Rrethi i Shkodrës 114 219
6. Korça Qarku i Korçës Rrethi i Korçës 86 176
7. Fieri Qarku i Fierit Rrethi i Fierit 85 000
8. Berati Qarku i Beratit Rrethi i Beratit 69 000
9. Lushnja Qarku i Fierit Rrethi i Lushnjës 54 813
10. Pogradeci Qarku i Korçës Rrethi i Pogradecit 38 500
11. Kavaja Qarku i Tiranës Rrethi i Kavajës 30 000
12. Laçi Qarku i Lezhës Rrethi i Kurbinit 30 000
13. Lezha Qarku i Lezhës Rrethi i Lezhës 27 085
14. Kukësi Qarku i Kukësit Rrethi i Kukësit 25 000
15. Gjirokastra Qarku i Gjirokastrës Rrethi i Gjirokastrës 22 800
16. Patosi Qarku i Fierit Rrethi i Fierit 22 182
17. Kruja Qarku i Durrësit Rrethi i Krujës 20 400
18. Kuçova Qarku i Beratit Rrethi i Kuçovës 18 000
19. Saranda Qarku i Vlorës Rrethi i Sarandës 14 500
20. Peshkopia Qarku i Dibrës Rrethi i Dibrës 14 100
21. Burreli Qarku i Dibrës Rrethi i Matit 13 900
22. Cërriku Qarku i Elbasanit Rrethi i Elbasanit 13 200
23. Çorovoda Qarku i Beratit Rrethi i Skraparit 13 200
24. Shijaku Qarku i Durrësit Rrethi i Durrësit 12 800
25. Librazhdi Qarku i Elbasanit Rrethi i Librazhdit 11 500
26. Tepelena Qarku i Gjirokastrës Rrethi i Tepelenës 11 300
27. Gramshi Qarku i Elbasanit Rrethi i Gramshit 10 400
28. Poliçani Qarku i Beratit Rrethi i Skraparit 10 200
29. Bulqiza Qarku i Dibrës Rrethi i Bulqizës 10 000
30. Përmeti Qarku i Gjirokastrës Rrethi i Përmetit 9 800
31. Fushë-Kruja Qarku i Durrësit Rrethi i Krujës 9 600
32. Kamza Qarku i Tiranës Rrethi i Tiranës 9 300
33. Rrësheni Qarku i Lezhës Rrethi i Mirditës 9 200
34. Ballshi Qarku i Fierit Rrethi i Mallakastrës 9 100
35. Mamurrasi Qarku i Lezhës Rrethi i Kurbinit 7 600
36. Bajram Curri Qarku i Kukësit Rrethi i Tropojës 7 500
37. Erseka Qarku i Korçës Rrethi i Kolonjës 7 500
38. Peqini Qarku i Elbasanit Rrethi i Peqinit 7 200
39. Divjaka Qarku i Fierit Rrethi i Lushnjës 7 069
40. Selenica Qarku i Vlorës Rrethi i Vlorës 6 900
41. Bilishti Qarku i Korçës Rrethi i Devollit 6 700
42. Roskoveci Qarku i Fierit Rrethi i Fierit 6 400
43. Këlcyra Qarku i Gjirokastrës Rrethi i Përmetit 6 200
44. Puka Qarku i Shkodrës Rrethi i Pukës 6 000
45. Memaliaj Qarku i Gjirokastrës Rrethi i Tepelenës 5 300
46. Rrogozhina Qarku i Tiranës Rrethi i Kavajës 5 200
47. Ura Vajgurore Qarku i Beratit Rrethi i Beratit 4 700
48. Himara Qarku i Vlorës Rrethi i Vlorës 4 500
49. Delvina Qarku i Vlorës Rrethi i Delvinës 4 200
50. Vora Qarku i Tiranës Rrethi i Tiranës 4 200
51. Kopliku Qarku i Shkodrës Rrethi i Malësisë së Madhe 4 100
52. Maliqi Qarku i Korçës Rrethi i Korçës 3 800
53. Përrenjasi Qarku i Elbasanit Rrethi i Librazhdit 3 800
54. Shtërmeni Qarku i Elbasanit Rrethi i Elbasanit 3 500
55. Kruma Qarku i Kukësit Rrethi i Hasit 3 200
56. Libohova Qarku i Gjirokastrës Rrethi i Gjirokastrës 2 600
57. Orikumi Qarku i Vlorës Rrethi i Vlorës 2 600
58. Fushë-Arrëza Qarku i Shkodrës Rrethi i Pukës 2 500
59. Shëngjini Qarku i Lezhës Rrethi i Lezhës 2 500
60. Rubiku Qarku i Lezhës Rrethi i Mirditës 2 400
61. Miloti Qarku i Lezhës Rrethi i Kurbinit 2 000
62. Leskoviku Qarku i Korçës Rrethi i Kolonjës 1 800
63. Konispoli Qarku i Vlorës Rrethi i Sarandës 1 500
64. Krasta Qarku i Dibrës Rrethi i Bulqizës 1 200
65. Kërraba Qarku i Tiranës Rrethi i Tiranës 1 100

Lista e qyteteve sipas qarkut[redakto | redakto tekstin burimor]

Nr. Qyteti
Qarku i Beratit (5)
06. Berati
16. Kuçova
23. Çorovoda
28. Poliçani
47. Ura Vajgurore
Qarku i Dibrës (4)
20. Peshkopia
21. Burreli
29. Bulqiza
64. Krasta
Qarku i Durrësit (4)
02. Durrësi
15. Kruja
24. Shijaku
31. Fushë-Kruja
Qarku i Elbasanit (7)
03. Elbasani
22. Cërriku
25. Librazhdi
27. Gramshi
38. Peqini
53. Përrenjasi
54. Shtërmeni
Qarku i Fierit (6)
08. Fieri
09. Lushnja
14. Patosi
34. Ballshi
39. Divjaka
42. Roskoveci
Qarku i Gjirokastrës (6)
13. Gjirokastra
26. Tepelena
30. Përmeti
43. Këlcyra
45. Memaliaj
56. Libohova
Qarku i Korçës (6)
07. Korça
11. Pogradeci
37. Erseka
41. Bilishti
52. Maliqi
62. Leskoviku
Qarku i Kukësit (3)
17. Kukësi
36. Bajram Curri
55. Kruma
Qarku i Lezhës (7)
12. Laçi
18. Lezha
33. Rrësheni
35. Mamurrasi
59. Shëngjini
60. Rubiku
61. Miloti
Qarku i Shkodrës (4)
05. Shkodra
44. Puka
51. Kopliku
58. Fushë-Arrëza
Qarku i Tiranës (6)
01. Tirana
10. Kavaja
32. Kamza
46. Rrogozhina
50. Vora
65. Kërraba
Qarku i Vlorës (7)
04. Vlora
19. Saranda
40. Selenica
48. Himara
49. Delvina
57. Orikumi
53. Konispoli

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ "Mbi Shqipërinë" > "Ndarja Administrative dhe Territoriale" - Instituti i Statistikës, e hapur me 4 qershor 2011

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]