Lista e shteteve anëtare në Lidhjën Arabe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lidhja Arabe përbëhet nga 22 shtete.

Kohështrirja e zgjerimit të Lidhjës Arabe
Shteti
Data e Pranimit
Kryeqyteti
Sipërfaqja (km²)
Popullsia (2010)[1]
Gjuhët zyrtare
Algjeria Algjeria 1962-08-16 Algjeri &0000000002381741.0000002.381.741 &0000000034586184.00000034.586.184 Arabisht
Bahraini Bahraini 1971-09-11 Manama &0000000000000750.000000750 &0000000000738004.000000738.004 Arabisht
flamuri Komoros 1993-11-20 Moroni &0000000000002235.0000002.235 &0000000000773407.000000773.407 Shikomorishtja, Arabisht, Frëngjisht
flamuri Xhibuti 1977-09-04 Djibouti &0000000000023200.00000023.200 &0000000000740528.000000740.528 Arabisht, Frëngjisht
Flag of Egypt.svg Egjipti 1945-03-22 Kajro &0000000001002450.0000001.002.450 &0000000080471869.00000080.471.869 Arabisht
Iraku Iraku 1945-03-22 Bagdadi &0000000000438317.000000438.317 &0000000029671605.00000029.671.605 Arabisht, Kurdisht
Flag of Jordan.svg Jordania 1945-03-22 Amman &0000000000092300.00000092.300 &0000000006407085.0000006.407.085 Arabisht
Flag of Kuwait.svg Kuvajti 1961-07-20 Kuwait city &0000000000018717.00000018.717 &0000000002789132.0000002.789.132 Arabisht
Flag of Lebanon.svg Libani 1945-03-22 Beirut &0000000000010452.00000010.452 &0000000004125247.0000004.125.247 Arabisht
Flag of Libya.svg Libia 1953-03-28 Tripoli &0000000001759541.0000001.759.541 &0000000006461454.0000006.461.454 Arabisht
flamuri Mauritania 1973-11-26 Nouakchott &0000000001030700.0000001.030.700 &0000000003205060.0000003.205.060 Arabisht
Maroku Maroku 1958-10-01 Rabat &0000000000446550.000000446.550 &0000000031627428.00000031.627.428 Arabisht, Tamazight
Flag of Oman.svg Omani 1971-09-29 Muskat &0000000000309550.000000309.550 &0000000002967717.0000002.967.717 Arabisht
Flag of Palestine.svg Palestina 1976-09-09 Jeruzalemi &0000000000006040.0000006.040 &0000000004260636.0000004.260.636 Arabisht
flamuri Katari 1971-09-11 Doha &0000000000011437.00000011.437 &0000000000840926.000000840.926 Arabisht
flamuri  Arabia Saudite 1945-03-22 Riad &0000000002149690.0000002.149.690 &0000000025731776.00000025.731.776 Arabisht
Flag of Somalia.svg Somalia 1974-02-14 Mogadishu &0000000000637661.000000637.661 &0000000010112453.00000010.112.453 Somalisht, Arabisht
flamuri Sudani 1956-01-19 Khartoum &0000000001886068.0000001.886.068 &0000000030894000.00000030.894.000 Arabisht, Anglisht
Flag of Syria.svg Siria 1945-03-22 Damasku &0000000000185180.000000185.180 &0000000022198110.00000022.198.110 Arabisht
Tunizia Tunizia 1958-10-01 Tunis &0000000000163610.000000163.610 &0000000010589025.00000010.589.025 Arabisht
Flag of the United Arab Emirates.svg Emiratet e Bashkuara Arabe 1971-12-06 Abu Dhabi &0000000000083600.00000083.600 &0000000004975593.0000004.975.593 Arabisht
Flamuri Jemeni 1945-05-05 Sana &0000000000527968.000000527.968 &0000000023495361.00000023.495.361 Arabisht

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Country Comparison: Population". Marrë më 14 janar 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)