Lista e universiteteve dhe e shkollave të larta në Hungari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e universiteteve dhe shkollave te larta ne Hungari

Kjo është një lista e universiteteve dhe e shkollave te larta në Hungari. Ministria e Arsimit hungarez njeh një total prej 25 objektet (duke përfshirë 18 shteterore dhe 7 "jo-shteteroret") si universitetet.

Në Përveç kësaj, ka edhe 47 shkolla te larta (duke përfshirë 13 të shteterore dhe 34 "jo-shteterore) në Hungari, të cilat janë të autorizuara të lëshojnë edhe tituj akademik. (Si nga 2 shtator 2006)

Weblinks[redakto | përpunoni burim]