Lista e universiteteve në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Lista e universiteteve në Shqipëri, qoftë publike dhe private:

Universitetet shtetërore[redakto | redakto tekstin burimor]

Tiranë :

Shkodër :

Gjirokastër :

Durrës :

Vlorë :

Elbasan :

Korçë :

Lushnje :

Universitete private aktive[redakto | redakto tekstin burimor]

Universitete private të mbyllura[redakto | redakto tekstin burimor]

Në gusht 2014, Ministria e Arsimit dhe Sportit mbylli 38 Institucione të Arsimit të Lartë për shkak të shkeljeve të kritereve ligjore.[2]

Heqje licence[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Vitrina"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Universiteti Kristal"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Justiniani I"
  • Akademia e Ndërtimit, Tiranë
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Universiteti Elite"
  • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë "Illyria"
  • Akademia e Studimeve te Aplikuara, Durrës
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Universiteti Planetar i Tiranës"
  • Akademia Pedagogjike, Tiranë
  • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë "Nëna Mbretëreshë Geraldinë"
  • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Kolegji profesional i sporteve, Fier"
  • Kolegj profesional "Argent", Shkodër
  • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë Amerikane e Tiranës"
  • Shkolla e Lartë Private e Edukimit
  • Kolegjet Profesionale, private "Medicom"
  • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë Ndërkombëtare e Tiranës"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Gjon Buzuku", Shkodër
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Medikadent"

Pezullim i Pjesshëm i apo i Plotë i aktivitetit[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Universiteti "Aldent"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Hëna e plotë" (Bedër)
  • Kolegji Profesional privat "New Generation"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Logos"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Instituti Kanadez i Teknologjisë"
  • Kolegji Profesional "Ivoclar Vivadent & Partners"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Pavarësia" Vlorë
  • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "ISSAT"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Justicia"
  • Shkolla e Lartë Universitare Private "Wisdom University"
  • Universiteti privat "Albanian University" (Ish UFO)

Burim i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]