Lista e urave më të gjata në botë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo listë i jep një pasqyrë të urave në botë si në tokë dhe ujë.

Emri Vendi Gjatesia ne metra Bymimi (në metra) Viti i ndertimit
Weihe Grand Bridge Kina 79,732 m 80 2008,2010 në qarku.
Bang Na Expressway Tailanda 54.000 44 2000
Lake Pontchartrain Causeway SHBA 38.422 17 1969
Hangzhou Bay Bridge Kina 36.000 448 2007
Donghai-Brücke (East Sea Bridge) Kina 32.500 400 2005
Atchafalaya Basin SHBA 29.290 ? 1973
König-Fahd-Damm Arabia Saudite/Bahrain 26.000 ? 1986
Binhai Mass Transit Kina 25.800 ? 2005
Chesapeake Bay Bridge-Tunnel SHBA 24.140 ? 1964
Bonnet Carré Spillway SHBA 17.702 ? 1960er
Ponte Vasco da Gama Portugalia 17.185 420 1998
Penang Bridge Malajzia 13.500 225 1985
Viadukt Kam Sheung Road-Tuen Mun Hong Kong 13.400 ? 2004
Wuppertaler Schwebebahn Gjermania 13.300 33 1903
Rio-Niterói-Brücke Brazili 13.290 ? 1974
Confederation Bridge Kanada 12.900 250 1997
Incheon-Brücke Korea Jugore 12.300 800 2009
Transrapid-Versuchsanlage Emsland Gjermania 12.000 ? 1985
San Mateo–Hayward Bridge SHBA 11.265 ? 1967
Seven Mile Bridge SHBA 10.887 41 1982
Third Mainland Bridge Nigeria 10.500 ? 1991
Shandong-Henan Yellow River Bridge Kina 10.282 ? 1985
Sunshine Skyway Bridge SHBA 8851 366 1987
Twin Span SHBA 8851 ? 1960er
Puente General Rafael Urdaneta Venezuela 8678 235 1962
Mackinac Bridge SHBA 8038 1158 1957
Öresundbrücke Danimarka/Suedia 7845 490 2000
James River Bridge SHBA 7425 126 1983
Gwang-An Great Bridge Jugore 7420 ? 2002
Chesapeake Bay Bridge SHBA 7000 ? 1952
Huey P. Long Bridge SHBA 7425 126 1936
Storebælt-Brücke Danimarka 6790 1624 1998
Ölandbrücke Suedia 6072 150 1972
Hell Gate Bridge SHBA 5182 298 1916
Zeelandbrug Holanda 5022 95 1965
Tappan Zee Bridge SHBA 4881 369 1955
Akashi-Kaikyō-Brücke Japonia 3911 1991 1998