Lista e vendbanimeve në Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko


Ky Artikull është për Qytetet dhe Fshatrat/Katundet e Dardanisë me Infomarcione mbi popullsinë, gjeografinë, ekonominë, sportin, kulturën dhe projekte të ndryshme.


Rajoni i Ferizajit[redakto | redakto tekstin burimor]

Ferizaji (komuna)[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor: 145'000
 • Km²: 720

Vende në Ferizaj[redakto | redakto tekstin burimor]


Komuna e Vushtrrisë[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor: 106.000 banorë
 • Km²:345 km²

Vendbanimet nën administrimin e Kuvendit Komunal-Vushtrri

Territori i komunës është përcaktuar me Rregulloren e UNMIK-ut Nr.2000/43 dhe përfshin qytetin e Vushtrrisë lagjet urbane si dhe fshatrat dhe vendbanimet në vijim : Balinc Banjskë Beçiq Beçuk Bivolak Bozhlan Bruznik Bukosh Ceceli Dërvar Dobërllukë Dolak Dubofc Dumnicë e Poshtme Dumnicë e Epërme Dumnicë e Llugës Galicë Gllavotin Gojbulë Gracë Gumnishtë Gurbardh Liqej Karaçë Kollë Kunovik Kurullovë Mavriq Mihaliq Miraçë Nadakofc Novolan Novosellë e Begut Novosellë e Maxhunit Okrashticë Oshlan Pantinë Pasomë Pestovë Prilluzhë Reznik Ropicë Samadrexhë Sfaraçak i Epërm Sfaraçak i Poshtëm Skoçne Skromë Sllakofc Sllatinë Smrekonicë Stanofc i Epërm Stanofc i Poshtëm Strofc Studime e Epërme Studime e Poshtme Shallc Shilovicë Shtitaricë Taraxhë Tërllabuq Velikorekë Vesekofc Vërnicë Vilanc Zagori Zhilivodë.

Rajoni i Gjakovës[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:


Rajoni i Gjilanit[redakto | redakto tekstin burimor]

Gjilani (komuna)[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor: 133'724 banorë
 • Km²: 515

Vende në Gjilan[redakto | redakto tekstin burimor]

Shiko edhe: Regjistri i standardizuar i emërvendeve të Kosovës-Prishtinë, 2005

Vërejtje: Kjo listë mund të ndryshon fill pas aplikimit të Pakos së Ahtisarit

Mëhallë / Pjesë qyteti në Gjilan[redakto | redakto tekstin burimor]

Shkollat në Gjilan[redakto | redakto tekstin burimor]

Shkollat fillore[redakto | redakto tekstin burimor]
Shkollat e mesme[redakto | redakto tekstin burimor]
Fakultetet në Gjilan[redakto | redakto tekstin burimor]

Kamenica[redakto | redakto tekstin burimor]

Vitia[redakto | redakto tekstin burimor]

Rajoni i Mitrovicës[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:95,723
 • Km²:


Rajoni i Pejës[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:95,723, of which ca. 60,000 live in the city of Peja.
 • Km²:602


Rajoni i Prishtinës[redakto | redakto tekstin burimor]

Prishtina (komuna)[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banorë: 672'186 (Më 1. Janar 2005)
 • Km²: 572

Vende në Prishtinë[redakto | redakto tekstin burimor]

Grashticë Makofc Matiqan Hajvali Fshati Llap
Kolovicë Llukarë Bërnicë Novosellë Badofc
Besi Radashec Dabishec Prapshticë Hajkobillë
Gllogovicë Mramur Prugovc Bakshi Shkabë
Çagllavicë Zajçec Keçekollë Trudë Gardhanishtë
Barilevë


 • Podujevë (78 Fshatra)
  • Podujeva: 50`000 Banorë
  • Komuna: 150`000 Banorë
  • Siperfaqe: 633 Km²
Sfeçël Dumosh Shajkofc Mërdarë Gllamnik
Orllanë Llapashticë Llugë Herticë Dumnicë
Ballofc Lladofc Obrançë Pollatë Turuçicë
Kërrpimeh Batllavë Tërrnavë Lluzhan Bradash
Surdullë Përpellac Ballaban Penuh Reçicë
Metehi Bellopojë Kaqubeg Rimanishtë Gjellishtë
Gërdofc Dyz Halabak Burincë Nishefc
Revuçë Pakashticë Dobratin Brecë Lupçë
Murgullë Tërnavicë Rep Zakut Sekiraçë
Shejkovicë Bellasicë Brainë Kalaticë Krushevicë
Mazap Rakinicë Dobërdol Kaçubeg Velikorek
Bajçinë Sekiraçë Veskofc Godishnjak Merçez
Popovë Peran Penuh e ulet Letanc Sibofc i ulet
Brecë Bardh i Madh Bardh i Vogël Gjelbishtë
Lismirë Miradi e Epërme Miradi e Poshtme Orlaj
 • Obiliq
  • Obiliqi: Banorë
  • Komuna: Banorë
  • Sipërfaqja: Km²
Mazgit Milloshevë Hade Shipitullë Sibofc
Plementin Azizi Babimofc Grabofc
 • Lipjan
  • Lipjani: Banorë
  • Komuna: Banorë
  • Sipërfaqja: Km²
Gadime P Gadime E Ribar M Gushtericë P Gushtericë E
Sllovia Magure Blinaja Suhadolli Brusi
Lapi Akllapi Shalë Rajcë Grackë
Topliçan Banullë Dobratinë Hallaq Janjevë
Dobrajë M Dobrajë V Ribar V


 • Novobërdë
  • Novobërda: Banorë
  • Komuna: Banorë
  • Sipërfaqja: Km²
Bostan Turiçec Rainoc Muhaxher Jasenovik
Bolec Leshtar Makishinicë Përkofc Zebnicë
 • Gllogovc (53 Fshatra)
  • Gllogovci: 20`000 Banorë
  • Komuna: 88`000 Banorë
Gllabar Baicë Llapushnik Krajkovë Komoran
Zabel E Zabel i Poshtëm Stankofc Negrofc Tërstenik
Çikatovë Shtrubullavë Damanek Korroticë E Korroticë P
Krikovë

Lumenjë[redakto | redakto tekstin burimor]

Liqenjë[redakto | redakto tekstin burimor]

Lugina[redakto | redakto tekstin burimor]

Rajoni i Prizrenit[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:


Nën administrim jashtë Kosovës[redakto | redakto tekstin burimor]

Preshevë[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor: Sipas statistikave jugosllave të vitit 1991, Presheva ka pasur rreth 70.000 shqiptarë. Ndërsa sipas statistikave serbe të vitit 2002 (http://webrzs.stat.gov.rs/axd/Zip/SN31.pdf)në Preshevë jetojnë vetëm 31.098 shqiptarë.
 • Km²: Sipas prof. Jahi Muratit, Komuna e Preshevë i ka 264 km2 dhe 35 fshatra.

Bujanoci[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Shkup[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:668,518 banorë
 • Km²:1,854 km2
 • Dendesia:360.6 banorë/km2

Tetovë[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Gostivari[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Ohri[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Kumanova[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Strugë[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Medvegjë[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Plavë[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Guci[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Ulqini[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor: 60'000
 • km²:

Tivari[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Banor:
 • Km²:

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]