Lojërat olimpike dimërore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lojrat olimpike dimërore organizohen që nga viti 1924. Ka pasur gara të sporteve dimërore (patinazh) si pjesë e lojrave Olimpike verore në Londër 1908 dhe në Antwerpen 1920. Në fillim lojrat olimpike dimërore mbaheshin të njëjtin vit si lojrat olimpike verore, që nga viti 1994 mbahen me ndryshim prej dy vite.

Hera Viti
I Lojërat olimpike dimërore 1924
II Lojërat olimpike dimërore 1928
III Lojërat olimpike dimërore 1932
IV Lojërat olimpike dimërore 1936
V Lojërat olimpike dimërore 1948
VI Lojërat olimpike dimërore 1952
VII Lojërat olimpike dimërore 1956
VIII Lojërat olimpike dimërore 1960
IX Lojërat olimpike dimërore 1964
X Lojërat olimpike dimërore 1968
XI Lojërat olimpike dimërore 1972
XII Lojërat olimpike dimërore 1976
XIII Lojërat olimpike dimërore 1980
XIV Lojërat olimpike dimërore 1984
XV Lojërat olimpike dimërore 1988
XVI Lojërat olimpike dimërore 1992
XVII Lojërat olimpike dimërore 1994
XVIII Lojërat olimpike dimërore 1998
XIX Lojërat olimpike dimërore 2002
XX Lojërat olimpike dimërore 2006
XXI Lojërat olimpike dimërore 2010
XXII Lojërat olimpike dimërore 2014

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]