Jump to content

Lubushki

Coordinates: 43°12′N 17°33′E / 43.200°N 17.550°E / 43.200; 17.550
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ljubuški është qytezë dhe komunë në Bosnje dhe Hercegovinë. Ajo është e vendosur në Kantonin Perëndimor Hercegovina, një njësi e Federatës së Bosnje dhe Hercegovinës.

  • Kroatët - 26.198 (92,67%)
  • Muslimanët - 1.812 (6,40%)
  • Serbët - 118 (0,41%)
  • Jugosllavët - 49 (0,17%)
  • të tjerët - 92 (0,35%)

Në vitin regjistrimin e vitit 1991, komuna Lubushki kishte një popullsi prej 28,340, e ku

26,127 ishin Kroatët (92.1%),

1,592 Boshnjakë (5.6%),

227 Jugosllavët (0.8%),

65 Serbët (0.2%), dhe

329 të tjerët (1.1%).

Qyteti Lubushki kishte 7,407 banorë: 75% Kroatë, 20% Boshnjakë, 3% Jugosllavët, 1% e Serbëve dhe 1% të tjerë.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

43°12′N 17°33′E / 43.200°N 17.550°E / 43.200; 17.550