Lufta e Kretës(205-200 PES)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lufta e Kretës (205-200 p.e.s) ishte luftuar nga Mbreti Filipi i V i Maqedonisë, Aetolian League, shumë qyteteve të Kretës (nga të cilat Olous dhe Hierapytna ishin më të rëndësishme) dhe Spartan piratët kundër forcave të Rodosit dhe më vonë Attalus i I e Pergam, Bizantit, Cyzicus, Athinës, dhe Knossos.