Lumi Lahn

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lahn ne Runkel

Lahn është lum me gjatësi prej 246 km, është dega më e gjatë e lumit Rhein, si dhe lumi më i gjatë që kalon në territorin e Gjermanisë. Derdhet te Niederlahnstein gjegjëisht tek lumi Rhein. Lahn në qytetet Kolbenz, Limburg, Wetzlar, Gießen dhe Marburg.

Harta e lumit Lahn ne Gjermani