Lumi Moldau

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Lumi Moldau ne Pragë

Moldau (poashtu edhe Wulda ose gj.çeke Vltava), si dhe njëherit njihet dhe me emrin si „Böhmisches Meer“, është lumi më i gjatë në Çeki si dhe degë më e gjatë e lumit Elba, gjithashtu ky lum kalon dhe nëpër Gjermani. Lumi ka gjatësinë prej 440 km dhe sipërfaqja e saj ujore është diku rreth 28.000 km².