Jump to content

Lumi i Sanës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lumi Sana

Sana është lumë dhe degë e djathtë e lumit Una në Bosnje dhe Hercegovinë. Ka një gjatësi prej rreth 146 km dhe shtrihet në perëndim të Bosnjës. Supozohet se emri i tij rrjedhë nga fjala latine Aqua Sanus që në shqip do të thot ujë i shëndetshëm. Degë të tij janë: Korana, Kruharusha, Bukovaci, Glibaja, Bliha, Zdena, Dabari, Volari, Sanica, Japra, etj.