Lutje për Gjyqtarët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

"Lutje për Gjyqtarët" është emri i një lutje të mirënjohur të shenjtores me origjinë shqiptare, Nënë Terezës, ku ajo i lutet Perëndisë që t'i ndihmojë gjyqtarët shqiptarë në plotësimin e detyrës së tyre dhe dhënjën e një drejtësie të plotë dhe të paanshme.

Teksti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

O Zot,

Dëgjoje lutjen time për gjykatësit:

U duhet të dëgjojnë shumë çështje,

jepu atyre veshë për të ndierë të vërtetën e ndershme.

U duhet të përhapin drejtësinë,

ashtu si mbret Solomoni

jepu mendjeve të tyre diturinë e duhur.

Duhet të dënojnë mizoritë dhe padrejtësitë,

jepu atyre mëshirën dhe forcën.

Duhet t'u marrin vite jetë të tjerëve që vepruan keq,

përdor shpresën për të mos i hedhur në vrasje,

ata njerëz që ata dënuan.

Amin