Jump to content

Māori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Drejtues i nje fisi

Māori janë fise tribale,indigjenë,banues të hershëm të ishujve të Oqeanit Paqësor. Kanë populluar shtete te panjohura para kolonizimit si psh: Australia , Zelanda e Re dhe ishujt e Oqeanisë. Në ditët e sotme mendohet se ka afërsisht 750.000 banorë te shpërndarë në disa shtete.