Magellan (One Piece)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Magellan (マゼラン Mazeran) është personazh fiktiv në anime dhe manga One Piece. Ai është nënkryetari i Impel Down.[1] Ai ishte më parë krye-kujdestari i burgut,[2] por pas dështimit të tij për të ndaluar masën e tij të vetme të burgut, ai u zëvendësua nga Hannyabal dhe u zhvendos në zv / drejtues.

Ai ishte antagonisti kryesor gjatë Impel Down arc.

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Problemi më i madhe i Magellan është diarreja e tij e rëndë e sjellë nga konsumimi i shpeshtë i ushqimit të helmuar. Aftësia e tij e frutit të detit i jep imunitet që të mos helmohet, por nuk e kursen atë nga diarreja. Si rezultat, ai kalon afërsisht dhjetë orë çdo ditë në banjë duke e çliruar veten dhe tetë orë duke fjetur; edhe pasi vuante kushte të tilla disa herë, ai ende insiston të hajë ushqim të helmuar. Është lënë të kuptohet se ai në të vërtetë ka frikë nga vendet e hapura dhe gëzon hapësira të errëta, të mbyllura.

Megjithëse ai kryen afërsisht katër orë detyrë në ditë si kujdestar i Impel Down, ai ende e merr rolin e tij mjaft seriozisht dhe nuk e toleron sjelljen e keqe të të burgosurve. Ndërsa ai ka leje për të ekzekutuar cilindo prej tyre që e sheh si të përshtatshëm, ai nuk tregon asnjë hezitim t’i zhyte në helmin vdekjeprurës të Hydra së tij, kur fyhej nga të burgosurit siç shihet me atë që ndodhi në nivelin 6.

Magellan gjithashtu krenohet shumë për të mbajtur reputacionin e Impel Down për të qenë i pakalueshëm dhe i pashmangshëm, dhe u ndje i fyer personalisht kur Monkey D. Luffy u bë i pari që e njollos atë rekord që nga Shiki 20 vjet më parë. Megjithë demonimin e tij, ai ende konsiderohet njeriu më i besueshëm i Impel Down.

Krenaria e Magellan me Impel Down e çoi atë të refuzojë ndihmën e marinsave dhe të çdo të huajve të tjerë, dhe në vend të kësaj mori një rrezik dhe e liroi Shiryu për të ndihmuar,[3] i cili doli të ishte një gabim kritik që gati i kushtoi Magellan jetën e tij. Edhe kur ishte në afër vdekjes, Magellan dëshironte të merrte përgjegjësinë për të dënuarit e Nivelit 6 deri në pikën që dëshironte të bënte vetëvrasje për dështimin e tij.

Magellan duket se e gjen me qejf sa herë që dikush që nuk i pëlqen veçanërisht të helmohet ose të mbytet nga fuqitë e tij, e qartë kur u pa duke qeshur në Hannyabal pasi ai psherëtiu një mjegull helmuese në drejtimin e këtij të fundit. Ndërsa ai gjithashtu nuk e toleron helmimin e Hannyabal (termi aktual i përdorur është i shënuar me fjalën e largët) komentet që ai vetë është i prirur t'i përdorë ato kundër vetvetes. Tregohet gjithashtu se ai nuk është aq i ashpër emocional sa Hannyabal, pasi ai shkoi qartë mbi kokë thembra me dhe u bind me lehtësi nga Boa Hancock, ndërsa zv.kujdestari mbeti i përqendruar dhe serioz me krizën që ata kishin. Megjithë aspektet pa kuptim të vetvetes, ai është një luftëtar tejet serioz, duke folur pak dhe asnjëherë pa u dashur me kundërshtarin e tij. Vrazhdësia e tij vlen jo vetëm për të burgosurit, por edhe për njerëzit e tij, siç shihet kur ai ishte duke rrahur një roje që ishte helmuar aksidentalisht nga Hydra e tij.

Ai gjithashtu nuk do të tolerojë asnjë prej burrave të tij që abuzojnë me pushtetin e tyre, pasi ai shkarkoi Shiryun për vrasjen e të burgosurve për argëtim dhe e kishte burgosur në Nivelin 6, kjo intolerancë e bën Magellan të mos jetë në gjendje të falë, edhe pse ai pranoi ndihmën e Shiryus, ai vetëm shtyu dënimin me vdekje, në vend që ta tërhiqte atë.

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si ish kujdestari i Impel Down, Magellan kishte kontrollin e plotë të burgut. Sidoqoftë, pas dy viteve, me Hannyabal tani kujdestari dhe Magellan tani është bërë zv.kujdestar. Në të vërtetë që të gjithë të burgosurit kanë frikë prej tij. Edhe dy ish-Shichibukai, Krokodili dhe Jinbe, ishin të shqetësuar për ardhjen e ardhshme të Magellan.

Ai ka si autoritetin ashtu edhe aftësinë për të ekzekutuar cilindo nga të burgosurit brenda Impel Down ashtu siç e sheh të arsyeshme. Pavarësisht se është i zënë nga diarreja intenzive për 10 orë në ditë, duke fjetur për një tjetër 8 dhe pushim për një tjetër 2, Magellan është akoma i aftë të bashkërendojë me lehtësi skuadrat e mbrojtjes së Impel Down në rast të një prishjeje apo prishjeje të mundshme, si dhe pasi ishte plotësisht i vetëdijshëm për të gjithë mekanikën e kurtheve të burgut. Sidoqoftë, pasi orët e punës të Magellanit janë të kufizuara nga diarreja e tij, Shiryu u konsiderua më i rrezikshëm.

Ai gjithashtu dërgoi me lehtësi Mjekërrziun dhe ekuipazhin e tij kur u takuan për herë të parë. Sidoqoftë, sipas Shiryu, kjo ndodhi sepse ata e nënvlerësuan forcën e Magellanit. Magellan më vonë u mposht nga Piratët e Mjekërrziut.

Edhe pa fuqitë e tij të frutit të detit, Magellan është shumë më i fortë se njerëzit normal, pasi bllokoi me lehtësi teknikën e Luffy e bashkangjitur me dyllin me një krahë, si dhe shtylla prej guri të hedhura në të nga Inazuma me të dy parakrahët e tij. Ai gjithashtu mbërtheu Ace me vetëm një krah kur pirati i ri u përpoq të largohej.

Ai është gjithashtu tepër elastik, pasi ai mori shumë sulme të Monkey D. Luffy me marshin e tij të dytë dhe arriti të qëndrojë për të vazhduar luftën pa lëndime të qëndrueshme, si dhe duke marrë të shtëna të shumta zjarri top, pa ndonjë dëmtim.

Magellan është relativisht i qëndrueshëm nga temperaturat e zierjes së Niveleve 3 dhe 4 ose temperaturat nën-zero të Nivelit 5 në Impel Down.

Fruti i detit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Magellan ka ngrënë frutin e helmit, një lloj i Paramecia, që i lejon atij të gjenerojë dhe manipulojë helmin. Magellan mund të prodhojë këto helme në pikat e forta dhe forma të ndryshme, të tilla si frymëmarrja e gazit të thjeshtë dhe të vogël toksik për të vendosur vartësit, duke fryrë flluska me gaz lotësie për të trullosur kundërshtarët, ose të krijojë një helm të lëngshëm jashtëzakonisht fatal. Duke pasur një trup që është plotësisht i mbuluar me helm sipas dëshirës, çdo person që prek përdoruesin do të helmohet. Fruti gjithashtu i jep përdoruesit imunitet nga helmi. Përdoruesi duket se ka kontroll të plotë për çdo helm që ata lëshojnë, qoftë ai në formë të lëngshme apo të gaztë.

Nëse një viktimë preket nga vetëm një lloj helmi i prodhuar nga përdoruesi, ai zakonisht mund të kurohet lehtë, duke pasur parasysh antidotin e duhur. Sidoqoftë, nëse vuajnë një grumbullim të llojeve të ndryshme të helmit në të njëjtën kohë, prodhimi i një antidoti të duhur bëhet më i vështirë, nëse jo dhe i pamundur. Çdo përpjekje e nxituar për të kuruar sëmundje të tilla mund të shpejtojë vdekjen e viktimës.[4]

Zjarri ka një efekt neutralizues kundër helmit të lëngshëm që përdoruesi prodhon. Një dobësi tjetër është se ndërsa Magellan është imun ndaj çdo efekti të synuar të helmit (vdekja, paraliza, shtrembërimi ndijor), nëse e konsumon atë, ai merr diarre që zakonisht mbetet i mbyllur në banjë për pjesën më të madhe të ditës. Disa materiale, të tilla si dylli i Mr. 3, janë rezistentë ndaj shumicës së helmeve që përdor përdoruesi.

Në rastet kur viktima ka mbijetuar helmin, qoftë me fat të qartë ose duke u futur përmes një procesi të përshpejtuar të shërimit, ata mund të zhvillojnë antitrupa që i bën ata rezistentë ndaj helmimeve të mëtejshme. Sasia e madhe e helmit të krijuar e bën përdoruesin një kërcënim për aleatët e tyre, madje edhe kalimtarët e afërt mund të fillojnë të mbyten në frymën toksike të përdoruesit nëse përdoruesi është i pakujdesshëm me aftësitë e tij.

Dublimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në japonisht, Magellan dublohet nga Mitsuaki Hoshino. Në Funimation, Magellan dublohet nga Jeremy Inman.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Në konceptin e hershëm, Oda imagjinoi Magellanin më shumë si rojë të ferrit sesa krye kujdestar të burgut.
  • Emri i Magellan është marrur nga eksploruesi portugezë Ferdinand Magellan, i cili thuhet se vdiq nga një shigetë të helmuar.
  • Si Caesar Clown, fytyra e keqe e Magellanit dhe brirët e tij e bën atë të ngjasojë me një imazh stereotip të një demoni; veçanërisht Baphomet, një perëndi pagane e përshkruar në mënyrë të famshme si një dhi me krahë humanoide.
  • Përveç kësaj, pamja dhe diarreja e tij mund të jenë një referencë për Belphegor, një princ i ferrit i cili zakonisht përshkruhet si një burrë me brirë dhe mjekër ulur në një tualet.
  • Fruti i tij është një nga të paktët Paramecia që shpesh ngatërrohet si një frut i klasës Logia, sepse në dukje prodhon një "element". Sidoqoftë, nuk është Logia sepse përdoruesi nuk mund të shndërrohet në elementin e përmendur, por thjesht ta gjenerojë atë. Sidoqoftë, fruti i tij i helmit është një nga frutat më unike të llojit Paramecia në seri, duke i dhënë përdoruesit një aftësi të panatyrshme për të mbuluar tërë trupin e tij me helm vazhdimisht dhe duke fituar imunitet kundër shumë sulmeve përleshje dhe të gjitha helmeve. Lloji i frutit u konfirmua nga Caesar Clown.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ One Piece Kapitulli 665, cover story: From the Decks of the World, vëllimi 45
  2. ^ One Piece Kapitulli 528 dhe Epizodi 425
  3. ^ One Pece Kapitulli 542 dhe Epizodi 444
  4. ^ One Piece Kapitulli 536 dhe Epizodi 437