Jump to content

Mali Uhud

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Foto
Uhud
1,077 metra
Medina, Arabia Saudite
24°30′37″N 039°36′50″E / 24.51028°N 39.61389°E / 24.51028; 39.61389


Mali Uhud është mal në veri të MedinësArabi Saudite. Mali është 1,077 i lartë. Në këtë vend ndodhi Beteja e Uhudit (Arabisht: غزوة أحد‎‎), e cila ndodhi më 19 mars 625 (3 Shawal 3 hixhri sipas kalendarit Islam). Kjo betejë ndodhi mes forcave muslimane e udhëhequr nga Muhammedi dhe forcave e Mekës e udhëhequr nga lideri i Kurejshëve Ebu Sufjan ibn Harb.