Mallrat dhe shërbimet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pens for sale
Barbier in Kaxgar
Stilolapsat janë mallra fizike, ndërsa berberia është një shërbim i paprekshëm.

Mallrat janë sende që janë zakonisht (por jo gjithmonë) të prekshme, të tilla sistilolapsa ose mollë. Shërbimet janë aktivitete të ofruara nga njerëz të tjerë, si mësues apo berberë. Të marra së bashku, është prodhimi, shpërndarja dhe konsumi i mallrave dhe shërbimeve që mbështet të gjithë aktivitetin ekonomik dhe tregtinë. Sipas teorisë ekonomike, konsumi i mallrave dhe shërbimeve supozohet se ofron dobi (kënaqësi) për konsumatorin ose përdoruesin fundor, megjithëse bizneset gjithashtu konsumojnë mallra dhe shërbime gjatë prodhimit të mallrave dhe shërbimeve të tjera.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]