Jump to content

Manitu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Manitu tek shumica e fiseve lindore Algonkin që jetojnë në Amerikën Veriore është emri i gjitha gjërave dhe shfaqjeve natyrore. Kjo gjallesë nuk është njerëzore por e brendshme dhe paksa e njerëzuar. Krahasimi i kësaj fuqie (Mana) me qenjën më të lartë ka filluar pas ardhjes së krishtimit moneteistë në këtë hapësirë.