Jump to content

Maqedonët e sotëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Veshje tradicionale maqedone nga Smillova (1913)
Kjo faqe mirret me popullin sllav, për terme të ngjajshme shih Maqedonët (kthjellim)

Maqedonët (maqedonisht: Македонци, tr. Makedonci), Maqedonasit ose Sllavo-maqedonët janë një komb sllav jugorBallkan. Flasin gjuhën maqedonase (maqedonisht: македонски јазик, tr. makedonski jazik), e cila i takon grupit të gjuhëve sllave jugore, dhe janë pjesë e Kishës Ortodokse Maqedonase. Rreth dy të tretat e të gjithë maqedonëve jetojnë në Maqedoninë e Veriut, pjesa tjetër përbën komunitete që jetojnë në disa vende të tjera. Popullata e tyre është afërsisht 2 milion.