Marrja në pyetje

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një dhomë e marrjes në pyetje e policisë në Zvicër.
Gjysmë-varja e irlandezëve të bashkuar të dyshuar nga trupat qeveritare në 1798.

Marrja në pyetje është intervistimi siç përdoret zakonisht nga oficerët e zbatimit të ligjit, personeli ushtarak, agjencitë e inteligjencës, sindikatat e krimit të organizuar dhe organizatat terroriste me qëllim të nxjerrjes së informacionit të dobishëm, veçanërisht informacionit që lidhet me krimin e dyshuar. Marrja në pyetje mund të përfshijë një sërë teknikash të ndryshme, duke filluar nga zhvillimi i një raporti me subjektin e deri te tortura.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]