Masakrat naziste ne Tirane

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Masakra në:

barrakat e zjarrfiksave[edit | edit source]

Ushtarët gjermanë vranë 6 burra dhe dogjën barakat.

garazhin e pallatit të Toptanëve[edit | edit source]

Ushtarët gjermanë vranë 8 vetë, ndër to 2 italianë.

shtëpinë e Haxhi Krujës[edit | edit source]

Ushtarët gjermanë vranë 6 vetë ndër tadhe djalin e tij, dhe i vunë zjarrin shtëpisë.

Litertaure[edit | edit source]

Këtej kaluan hordhitë gjermane” e Stavri Frashërti, botuar në 1945.