Mashtrimi i Madh

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në prag të zgjedhjeve presidenciale në SHBA, NASA zbulon prova konkrete të jetës jashtëtokësore brenda një meteoriti në Shelfin e Akullit të Milne. Zbulimi fiton një rëndësi të madhe politike sepse shpenzimet bruto të NASA -s dhe rendimenti i ulët është tema më e nxehtë e debatit. Për të verifikuar vërtetësinë e provave, presidenti dërgon një ekip prej pesë individësh të zgjedhur me kujdes: katër shkencëtarë - Michael Tolland, Corky Marlinson, Norah Mangor dhe Wailee Ming - dhe një punonjës të Zyrës Kombëtare të Zbulimit (NRO), Rachel Sexton, vajza e Senatorit Sexton kandidati presidencial.

Vërtetësia e zbulimit duket pa dyshim. Por kur ekipi zbulon një anomali në dukje të parëndësishme, një ekip i Delta Force që monitoronte fshehurazi sulmet e ekipit NRO, vret Ming dhe Mangor ndërsa lë Rachel, Tolland dhe Marlinson të vdesin në një fluturim akulli. Të tre, megjithatë, merren nga nëndetësja e Marinës USS Charlotte dhe arrijnë të informojnë këshilltarin e presidentit, Marjorie Tench dhe drejtorin e NRO, William Pickering për incidentin. Tench e fsheh raportin e tyre ndërsa Pickering e merr seriozisht dhe u dërgon atyre një transport ajror.

Ndërkohë, në Uashington, DC, Tench përpiqet të dëmtojë fushatën e Sexton përmes ndihmësit të tij, Gabrielle Ashe. Ajo përpiqet të shantazhojë Gabrielle me fotot e lidhjes së saj jashtëmartesore me senatorin Sexton dhe zbulon se sponsorët e senatorit janë korporata private të hapësirës ajrore të cilët do të korrin fitime nga zënia e vendit të NASA -s. Një Ashe i shqetësuar heton pretendimet dhe zbulon se ato janë të vërteta, por gjithashtu zbulon se NASA kishte gënjyer për origjinën e zbulimit të tyre.

Studiuesit e mbijetuar tërhiqen në anijen kërkimore të Tolland në brigjet e New Jersey, ku ata ri-analizojnë plotësisht të dhënat e tyre dhe zbulojnë se meteori është i rremë. Një sulm i papritur nga ekipi i Delta Force, megjithatë, bën që Rachel t'i dërgojë me faks rezultatin e analizës babait të saj, duke kërkuar ndihmë. Në përleshjen që pasoi, të gjithë ushtarët e Delta Force vriten, helikopteri i tyre është fundosur dhe Pickering zbulohet se është komandanti i tyre. Ai i tregon Rachel për motivet e vërteta të babait të saj për t'u bërë President, dhe se Pickering e krijoi meteorin e rremë për të dëmtuar fushatën e Herney. Anija dhe Pickering thithen nga një vorbull, ndërsa një Osprey i Rojës Bregdetare merr Rachel, Tolland dhe Marlinson.

Senatori Sexton përpiqet të publikojë faksin e Rachel, duke inkriminuar presidentin dhe NASA -n. Sidoqoftë, gjatë konferencës së tij për shtyp, Rachel dhe Gabrielle shkëmbyen zarfet që përmbajnë kopje të faksit të Rachel me ato që përmbajnë dëshmi të marrëdhënieve të tij jashtëmartesore, duke e poshtëruar atë dhe duke prishur shanset e tij për presidencën. Deri në fund të tregimit, Michael dhe Rachel kanë zhvilluar një marrëdhënie romantike.