Mehmet Konjuhi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mehmet Konjuha ulind në vitin 1853 dhe vdiq në vitin 1925

Jeta dhe Veprimtaria[redakto | përpunoni burim]

Ishte luftëtar dhe prijës i shquar i luftës së armatosur kundër sundimit sërb në vitet 1918-1925. Ushtria dhe xhandarmëria serbe i masakroi shtatë pjesëtarë të familjes. Për shkak të ndjekjeve të vazhdueshme u detyrua të shpërngulet në Turqi, ku vdiq i helmuar nga agjentët serbë. [1]

Referenca[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Komiteti "Mbrojtja Kombëtare E Kosovës" (Përmbledhje kumtesash). Tiranë-Prishtinë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë - Instituti i Historisë.  99943-653-0-4.