Mendimi politik e shoqëror i Rilindjes Kombëtare Shqiptare (Vëllimi I)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Mendimi politik e shoqėror i Rilindjes Kombėtare Shqiptare (pėrmbledhje artikujsh nga shtypi) Vëllimi I 1879 - 1908. Libri është përgatitur për shtyp nga Zihni Haskaj. Botim nga Universiteti i Tiranës, Instituti i Historisë dhe i Gjuhësisë. Shtypur në NISH të Shtypshkronjave "Mihal Duri" Tiranë 1971. Numri i faqeve 512.

Botimi nga sektori i historisë së re dhe të sotme të Institutit të historisë e të gjuhësisë i materialeve të shtypit të Rilindjes me titullin "Mendimi politik e shoqėror i Rilindjes Kombėtare Shqiptare" ka për qëllim të vërë në dispozicion të studjuesve të vendit tonë artikujt më të rën[dësishëm të shtypit të Rilindjes dhe të ndihmojë kështu në zgjerimin e studimeve shkencore të periudhës në fjalë si edhe të njohurive historike .. Vëllimi i parë përfshin organet e shtypit shqiptar që nga koha e Lidhjes së Prizrenit deri në revolucionin e turqve të rinj (1879 - 1908)...

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]