Metalet e lehta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Metalet e lehta shprehje me të cilën tregohen metale dhe legura që kanë një dendësinë 3,5 gramë për centimetër kub. Metalet e lehta më të rëndësishme janë Alumini, Magnezi dhe Beriliumi si dhe legurat e tyre. Këto metale para së gjithash shfrytëzohen në industrinë e mjeteve të udhëtimit tokësorë, ajrorë dhe kozmikë. Po ashtu shfrytëzohen në sasi të mëdha edhe për gjë sende (bie fjala orendi).

Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.