Microsoft Word

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Microsoft Word (Windows)
OfficeWord.png
Officeword2007.png
Microsoft Word 2003 përWindows XP.
Zhvillues Microsoft
Versioni i fundit 2009 / Janar 2009
Version pasues 2007 beta 2 (në Microsoft Office 2007) / 23 Maj, 2006
Sistemi operativ Microsoft Windows
Përdoret për Word processor
Licenca EULA
Faqja zyrtare www.microsoft.com

Microsoft Word ose Microsoft Office Word është program kompjuterik zhvilluar nga Microsoft. Për herë të parë ky program u paraqit më viti 1983 me emrin Multi-Tool Word për sistemin Xenix. Versionet pasuese u shkruan për disa platforma të ndryshme duke përfshirë DOS-in për IBM PC në vitin 1983, Apple Macintosh në vitin 1984, SCO UNIX, OS/2 dhe Microsoft Windows në vitin 1989. U bë pjesë e paketës së Microsoft Office në të cilën njihet si Microsoft Office Word gjithashtu akoma distribuohet si program në vete zhvilluar me Microsoft Works.

Microsoft Word për Windows[redakto | redakto tekstin burimor]

Word 1981 - 1990[redakto | redakto tekstin burimor]

Word 1990 - 1995[redakto | redakto tekstin burimor]

Word 2000 to 2004[redakto | redakto tekstin burimor]

Word 2007[redakto | redakto tekstin burimor]

Microsoft Word për MAC[redakto | redakto tekstin burimor]

Microsoft Word (Mac OS X)
Word2004icon.png
Wordtiger.png
Microsoft Word 2004 për Mac OS X v10.4.
Zhvillues Microsoft
Versioni i fundit 2004 v11.3.0 / 10 tetor, 2006
Sistemi operativ Mac OS X
Përdoret për Word processor
Licenca Proprietary EULA
Faqja zyrtare www.microsoft.com

Formati i dokumenteve (file format)[redakto | redakto tekstin burimor]

Makro (macro)[redakto | redakto tekstin burimor]

Planimetria (Layout)[redakto | redakto tekstin burimor]

Versionet[redakto | redakto tekstin burimor]

Versionet për MS-DOS përfshijnë:

 • 1983 Nëntor Word 1
 • 1985 Word 2
 • 1986 Word 3
 • 1987 Word 4 njihet si Microsoft Word 4.0 për PC
 • 1989 Word 5
 • 1991 Word 5.1
 • 1993 Word 6.0


Versionet për Macintosh (Mac OS dhe Mac OS X) përfshijnë:

 • 1985 Janar Word 1 për Macintosh
 • 1987 Word 3
 • 1989 Word 4
 • 1991 Word 5
 • 1993 Word 6
 • 1998 Word 98
 • 2000 Word 2001, versioni i fundit i përputhshëm me Mac OS 9
 • 2001 Word v.X, versioni i parë vetëm për Mac OS X
 • 2004 Word 2004
 • 2007 Word 2007 (Do të jetë binar universal)

Versionet për Microsoft Windows përfshijnë:

 • 1989 Nëntor Word për Windows 1.0 për Windows 2.x, kod emëruar "Opus"
 • 1990 Mars Word për Windows 1.1 për Windows 3.0, kodi emëruar "Bill the Cat"
 • 1990 Qershor Word për Windows 1.1a për Windows 3.1
 • 1991 Word për Windows 2.0, kodi emëruar "Spaceman Spiff"
 • 1993 Word për Windows 6.0, kodi emëruar "T3"
 • 1995 Word për Windows 95, njohur si Word 7
 • 1997 Word për Windows 97, njohur si Word 8
 • 1999 Word 2000, njohur si Word 9
 • 2001 Word 2002, njohur si Word 10 ose Word XP
 • 2003 Word 2003 (zyrtarisht "Microsoft Office Word 2003"), njohur si Word 11
 • 2006 Word 2007 (zyrtarisht "Microsoft Office Word 2007"), njohur si Word 12

Versionet për SCO UNIX përfshijnë:

Versionet për OS/2 përfshijnë:

 • 1992 Microsoft Word për OS/2 versioni 1.1B


Shih edhe këtë[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]