Jump to content

Mikojan-Gureviç MiG-19

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
MiG-19
TypeLuftarak
Place of originBashkimi Sovjetik
Service history
In service1955
Used byForcat ajrore Sovjetike
Forcat Ajrore Kineze
Forcat Ajrore Shqiptare etj.
Production history
DesignerArtem Mikoyan dhe Mikhail Gurevich
Designed1951
ManufacturerMikoyan-Gurevich
Produced1953
No. built2,172 (përveç varianteve kinez)
VariantsShenyang J-6
Nanchang Q-5

MiG-19 është një avion ushtarak.

Specifikimet (MiG-19S)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

3-View drawing of MiG-19
3-View drawing of MiG-19

Karakteristikat e përgjithshme

 • Ekuipazhi: Një
 • Gjatësia: 12.54 m (41 ft)
 • Hapja e krahëve: 9.0 m (29 ft 6 in)
 • Lartësia: 3.9 m (12 ft 10 in)
 • Siperfaqja e krahëve: 25.0 m² (270 ft²)
 • Pesha pa ngarkesë: 5,447 kg (11,983 lb)
 • Pesha e ngritjes: 7,560 kg (16,632 lb)
 • Motorri i avionit: 2 × Tumansky RD-9B turbojet me pasdjegije, 31.9 kN (7,178 lbf) secili

Performanca

 • Shpejtësia maksimale: 1,455 km/h (909 mph)
 • Rrezja: 1,390 km (860 mi) 2,200 km me depozita të jashtme
 • Lartësia maksimale e fluturimit: 17,500 m (57,400 ft)
 • Shpejtësia e ngritjes(në lartësi): 180 m/s (35,425 ft/min)
 • Ngarkesa e krahëve: 302.4 kg/m² (61.6 lb/ft²)
 • Raporti shtytje/peshë: 0.86

Armatimi

 • Topa: 3x 30 mm NR-30 topa (75 goditje për mitrolozët e krahëve, 55 për armën e trupit)
 • Pika të forta: 4 poshtë krahëve  dhe mundësi për të mbajtur:
  • Raketa rreze: rreze të padrejtuara
  • Raketa: 4 Vympel K-13 AAM
  • Bomba: Deri në 250 kg (550 lb) bomba