Ministria e Drejtësisë e Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ministria e Drejtësisë
ShkurtesaMD
LlojiMinistri Qeveritare
Vendndodhja
Rajoni i shërbimit
Republika e Shqipërisë
Gjuha zyrtare
Shqip
Ministër
Ulsi Manja
Organizata amë
Këshilli i Ministrave
Faqja në internetdrejtesia.gov.al

Ministria e Drejtësisë është një ministri e Republikës së Shqipërisë.[1]

Ministria e drejtësisë është përgjegjëse për zbatimin e politikës së drejtësisë qeveritare, sistemin ligjor shqiptar në Kushtetutë dhe ligjin e përgjithshëm administrativ, të drejtën civile, të drejtën procedurale dhe të së drejtës penale, si dhe çështjet që lidhen me çështjet demokratike, të drejtat e njeriut, integrimin dhe çështjet e pakicave dhe çështjet metropolitane.

Ministria e Drejtësisë ishte një nga ministritë e para të krijuara pas Pavarësisë së Shqipërisë në vitin 1912.

Nga viti 1968 deri më 1989, ministria u mbyll. Ajo u rihap si pjesë e një sërë reformash gjatë rënies së komunizmit në Shqipëri.[2]

Ministri aktual i Drejtësisë është Ulsi Manja.[3]

Institucionet në varësi[4][Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve

Drejtoria e Përgjithshme e Përmbarimit

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Provës

Agjencia e Trajtimit të Pronave

Agjencia Kombëtare e Falimentit

Qendra e Botimeve Zyrtare

Drejtoria e Ndihmës Juridike Falas

Instituti i Mjekësisë Ligjore

Komiteti Shqiptar i Birësimeve

Shërbimi i Kontrollit të Brendshëm të Burgjeve

Arkivi Shtetëror i Sistemit Gjyqësor

Qendra e Parandalimit të Krimeve të të Miturve dhe të Rinjve


Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Qeveria". www.kryeministria.al. Marrë më 2024-01-04.
  2. ^ Abrahams, Fred (2015-05-15). Modern Albania: From Dictatorship to Democracy in Europe (në anglisht). NYU Press. fq. 37. ISBN 978-0-8147-0511-7.
  3. ^ "Ulsi Manja". www.drejtesia.gov.al. Arkivuar nga origjinali më 04 Tetor 2023. Marrë më 2023-01-04. {{cite web}}: Shiko vlerat e datave në: |archive-date= (Ndihmë!)
  4. ^ "Institucionet në varësi". www.drejtesia.gov.al. Marrë më 2024-01-04.