Misty Mountain Hop

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Example alt text
Misty Mountain Hop

"Misty Mountain Hop" është një këngë e shkruar nga rok bendi anglez Led Zeppelin në vitin 1971. Këjo kënga është në anën poshtë/të dytë të albumit Led Zeppelin IV. Kënga është 4 minuta dhe 38 sekonda e gjatë. Kur Led Zeppelin loste live, ata e luanin këtë këngë shpeshë. Kënga u rekordua në studion Headley Grange në Hampshire, Angli. Sot kënga mundë të dëgjohet nëpër stacionet të radios që lozin muzikën klasik rok. Stili muzikor i këngës është hard rock, dhe blues-rock.