Mitralozi i mesëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Marinsat amerikanë qëllojnë një M240G në kampin Hansen, Okinawa.

Një mitraloz i mesëm (MMG), në termat modernë, zakonisht i referohet një mitraloz të ushqyer me rrip që gjuan një fishek pushke me fuqi të plotë dhe konsiderohet "mesatar" në peshë 6,8–18,1 kg. Mitralozët e mesëm janë mjaftueshëm të lehtë për të qenë të lëvizshëm për këmbësorinë (në krahasim me një mitraloz të rëndë, i cili mbështetet plotësisht në montim në një platformë armësh për stabilitet dhe lëvizshmëri operacionale), por ende mjaft të rëndë për të kërkuar një ekuipazh për efikasitet optimal operacional (si në kundërshtim me një mitraloz të lehtë, i cili mund të përdoret me kapacitet të plotë vetëm nga një gjuajtës i vetëm).

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]