Monomeri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Monomeri është njësi teke që kur bashkohet me një monomer tjetër formon një zinxhir, polimerin. Të gjithë substancat që janë prodhim nga substancat hidrokarbonike që janë përbërë nga njësi të vogla që bashkohen me ndihmën a një reaksioni me temperaturë të lartë që shpërbën lidhen që kanë këto njësi dhe krijon një lidhje të re në mes të këtyre njësive dhe kjo formon një zinxhir. Ky zinxhir mund të rritet duke u përdorur e njëjta teknikë.

Shiko edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.