Jump to content

Monumenti i rezistencës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Monumenti i rezistencës ndodhet në Durrës dhe i dedikohet luftës së armatosur të popullit shqiptar kundër pushtimit fashist nga Italia në 7 prill 1939. Vepër e skulptorëve Hektor Dule dhe Fuat Dushku.