Jump to content

Nënshkrimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Nënshkrimi i John Hancock është më i spikaturi në Deklaratën e Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara dhe Nenet e Konfederatës. Emri "John Hancock" ose thjesht "Hancock" është bërë sinonim i "nënshkrimit" në Shtetet e Bashkuara.

Një nënshkrim (latinisht: signare, "për të nënshkruar") është një përshkrim i shkruar me dorë (dhe shpesh i stilizuar) i emrit, pseudonimit, apo edhe një "X" të thjeshtë ose shenjë tjetër që një person shkruan në dokumente si dëshmi identiteti dhe synimin. Shkrimtari i një nënshkrimi është një nënshkrues ose nënshkrues. Ngjashëm me një nënshkrim të shkruar me dorë, një vepër me nënshkrim e përshkruan veprën sikur identifikon lehtësisht krijuesin e saj. Një nënshkrim mund të ngatërrohet me një autograf, i cili është kryesisht një nënshkrim artistik. Kjo mund të çojë në konfuzion kur njerëzit kanë një autograf dhe nënshkrim dhe si të tillë disa njerëz në sy të publikut i mbajnë nënshkrimet e tyre private ndërsa publikojnë plotësisht autografin e tyre.