Nazëm Pasha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Nazëm Pasha gjatë luftës së parë ballkanike

Hysejn Nazëm Pasha (Turqisht: Nâzım Paşa) lindi më 1848, ishte shef i stafit të ushtrisë osmane gjatë luftës së parë ballkanike. Ai u vra nga komiteti i bashkimit dhe pëparimit më 23 janar 1913.