Ndërhyrja ushtarake kubane në Angola

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Me ndërhyrjen ushtarake kubane në Angola kuptohet misioni ushtarak kuban në Angola. Kuba ndërhyri në mes të vjeshtës të vitit 1975 dhe maj 1991 me krahun e Angolan Frontit Çlirimtar Angolan Movimento Popular de Libertação de Angola (MPLA). Kjo ndërhyrje ishte vendimtare që MPLA te dilte fituese perballe FNLA dhe Unita.