Ndotja e lumenjve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko


Kur në ujërat e lumenjve derdhen lende helmuese : nga industria, ujërat zeza, letra, tekstile, lende plastike etj. themi se ujerat janë ndotur. Ndotja e ujit të lumenjve ka shumë shkaqe, por shkaku kryesor është fakti, që ne derdhim mbeturinat tona në kanalet e kullimit të ujerave të shiut, që më pas kalojnë në liqen, dete dhe lumenj. Kështu për të penguar ndotjen lumenjve, e rëndësishme është që të ndalohet derdhja e lendeve të dëmshme në to, duke i detyruar ndërmarrjet industriale që lendet e mbetura ti pastrojnë, ndërsa ujerat e ndotura te vendbanimeve të kalojnë neper stacione pastruese, para se të derdhen në lumenj.Disa lumenj te Shqipërise jane ndotur nga këto mbeturina.