Ndotja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Ndotja e mjedisit)
Jump to navigation Jump to search

Ndotja është degradimi i një ekosistemi nga futja e substancave ose rrezatimeve që ndryshojnë  shumë ose më pak  funksionimin e këtij ekosistemi[1]. Për më tepër, fjala gjithashtu i referohet ndonjëherë pasojave të fenomeneve gjeologjike të tilla si një shpërthim vullkanik[2].

Ndotja e mjedisit jetesore[redakto | përpunoni burim]

Me ndotje te mjedisit jetesore nenkuptojme ndryshimet e padeshiruara te vetive fizike, kimike dhe biologjike te ujit ajrit ose te tokes (dheut).

Burimet e ndotjes se mjedisit jetesore ndahen ne 3 grupe: ndotja e ajrit, e ujit dhe e tokes.

Shënimet dhe referencat[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ E adaptuar e definicionit OCDE, 1974, (Anglisht)[PDF]{{{2}}}
  2. ^ Enciklopedia Larousse 2009, formimi i shtresave jashtëzakonisht acide, radioaktive apo të ngarkuara me metale toksike