Nena ime

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Përmend fjalën nene dhe ke përmendur kuptimin e jetës, ardhshmërisë, gjithësisë ! Ulu pranë saj dhe ndjen afërsinë që askund s, do e ndjesh në jete. Preke lotin e saj dhe shpirti i një gjakatori zbutet. Ka rrenqethje ai lot, ka bukuri, mbart mbi vete një univers ndjenjash. Është një lot që mëkat kush e le te thahet. Është një lot i kristalte e i madhërishëm. Është vetëm loti i nenave që ngjall një shpirt.

Kalojnë një jete te tere duke menduar vetëm për në. Jetojnë në ketë bote por zemra dhe mendja e tyre ndodhet pranë nesh. Gjithkush te mohon në ketë jete, por nena kurrë. Është një suvenir që veçantinë dhe vlerën e tij e njeh vetëm i madhi Zot që e krijoi. Është mëkat se kur i kemi pranë nenat tona kurrë nuk ja shprehim atë respekt dhe përulje që kemi ndaj tyre.Vetëm kur largohemi pak shpirti na qan për to.

Moj nene ! Ti që me dhe jetën. Ti që me dhe forme. Ti që mohove jetën tende dhe na e dedikove neve. Qe kur te gjithë na përqeshin, ti na qan. Kur te gjithë na qajnë, ti na buzëqesh. Ti që mallkuar qofsha që nuk di ta ngrej në piedestakin me te larte vlerën që ke. Por vetëm e shëmtoj sot duke shkruar me këto fjale te varfra. Ti moj nene që jastëk ke merakun për në. Ti që jorgan ke dashurinë që te japim. Ti që vishesh me respektin dhe sjelljen që në krijojmë në shoqëri. Ti që frymën dhe zemrën tende e ndave me në. Ti moj nene që te kemi inkubatorin e paqes.

Ti moj rrofsh përjetë. Mos pafte syri yt asgjë veç dritës se bekuar. Mos ndjeftë zemra jote asgjë veç lumturi. Mos prkte këmba jote asgjë veç re te buta. Mos jetofsh në parajsë asgjë tjetër, veç engjëll.

O nene, o emër i bekuar
me gjithë qenien tende i dashuruar
Zbuloma zemrën se s, po flas dot
Shiko brenda se te ndjej me lot
Ma afro ta puth ballin tënd me ndritur
Te te falënderoj për nderin që me ke jaja
Prekmë o nene dhe veç respekt buroj
E ndjen në djerse kur ty te kujtoj
Në prehrin tënd unë mendje e shpirt qetësoj
Për te madhin Zot ty emrin do ta ndërroj
Me fal o nene se varfër po shkruaj
Me ndihmo që madhnishëm te te përshkruaj
Për bese nuk mundem se fort unë prekem
kur emrin te thërras befas unë mekem
Zoti vuajtjet ty ti largoftë
Dhe pra Tij te afroftë.
Qofsh me jete e mos pafsh kurrë dite te keqe oj nena ime !