Niazi Demi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Niazi Rustem Demi (1919–1977) ishte një politikan shqiptar.

Niazi Demi lindi në vitin 1919 në Filiates, një qytet i Çamërisë (sot Greqia veriperëndimore). Ai studioi në Vlorë dhe më pas në gjimnazin e Tiranës, ku u diplomua në fund të viteve 1930. Në vitin 1942 hyn në radhët e Frontit Nacional Çlirimtar Shqiptar dhe në vitin 1943 u bë komisar politik i brigadave të Rrethit të Beratit. Ai ishte gjithashtu pjesë e Brigadës VII Sulmuese.

Pas Luftës së Dytë Botërore ai u bë fillimisht këshilltar i ambasadorit shqiptar në BRSS dhe më pas Ministër i Tregtisë së Shqipërisë.