Jump to content

Nijaz Durakoviç

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Nijaz Durakoviq ka lindur në Stolac në vitin 1949. Arsimit fillor dhe të mesëmekakryer në Stolac. Studimet për Sociologji I përfundoi në vitin 1971, maghistroi në vitin 1975, ndërsa doktoroi në vitin 1979. Ai ka botuar 16 libra dhe mbi 200 punime studime. Ka qenë president LK të Bdhe H, President i Partisë Social Demokrate, njëri nga anëtarët e Presidencës luftës së B de H. Dei në fumnd të jetës së tij ishte profesor në Fakultetin e Shkencave Politike në lëndët "Sistemet politike krahasuese" dhe "Marrëdhënie ndërkombëtare". Ai vdiq më 29 janar 2012. në Sarajevë.