Nisabi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Nisabi është term arab (نصاب) që nënkupton sasisë minimale të pronës që i obligohet pagesës së zekatit. Nisabi (i cili në një mënyrë cakton atë që duhet të japë dhe atë që duhet të marr zekatin) është kufiri mbi të cilin dhënja e zekatit bëhet obligim.