Një grua nga Parisi (1923 film)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një grua nga Parisi - Edna Purviance dhe Carl Miller

Një grua nga Parisi është një film nga Çarli Çaplin i realizuar në vitin 1923. Në atë kohë filmi i tij i parë dramatik. Në këtë film nuk vihet re dora e Çarli-t pasi roli i tij si Vagabondi e ndiqte atë botërisht edhe në vitin 1923. Do të realizonte dhe pesë filma të tjerë pas vitit 1923 me rolin ikonë si Vagabondi, por ky film inaguron lirinë e Çarli-t si regjizor nën kompaninë United Artists, që ai sapo kishtë firmosur kontratën me to.